Acuzații grave. Bebeluș mort cu zile, după ce a fost văzut de opt medici

Acuzații grave. Bebeluș mort cu zile, după ce a fost văzut de opt medici

Un bebeluș de șase luni din Iași a murit cu zile după ce a fost consultat de numai puțin de opt medici, dar niciunul nu a observat ca are o malformatie cardiacă.

Mama bebelușului a povestit că l-a purtat prin spitale luni de zile, a fost alungată din cabinete și a întâlnit medici care o credeau paranoică. Copilul a murit, însă abia la autopsie s-a aflat că avea de fapt o malformație cardiacă, scrie Bună Ziua Iași.

Primul medic i-a pus pe părinți pe o pistă greșită și de atunci a început calvarul. Acesta le-a spus soților Horceag că micuțul are o alergie alimentară. L-a internat în spital pentru șapte zile și l-a trimis acasă cu un tratament specific.

Starea lui David s-a agravat de la o zi la alta. Părinții au mers și la alți medici, atâtî în spitale private cât și de stat și toți spuneau că bebelusul are o alergie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dupa trei luni de chin, David s-a stins la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Abia după autopsie parinții au înțeles că micuțul nu avea alergie, ci o malformație cardiacă.

Cei doi soți se întorseseră recent din Germania. Au stat 14 zile într-un centru de carantină, însă, deși au cerut ajutor medicilor, spun că nu au primit asistență medicală pentru copil.

Chinul său a durat nu mai puțin de trei luni de zile, iar după aceea micuțul s-a stins din viață, iar autopsia a demonstrat malformația la inimă.

Părinții nu au spus încă dacă vor face o plângere de malpraxis. Acuzațiile de malpraxis se înmulțesc pe zi ce trece. Din ce în ce mai mulți medici sunt trimiși, anual, în fața judecătorilor.

Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății definește, la articolul 642, malpraxisul ca fiind „o eroare profesională săvârșită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civilă a personalului medical și a furnizorului de produse și de servicii medicale, sanitare și farmaceutice”.

Conform legii, cei care răspund disciplinar dar și penal sunt atât personalul medical (stomatologul, medicul, farmacistul, asistentul medical, moașa), cât și furnizorii de produse și servicii medicale. Acestora li se adaugă, potrivit legii civile, producătorii de echipamente și dispozitive medicale, substanțe medicamentoase și materiale sanitare, care răspund pentru prejudiciile produse pacienților în activitatea de prevenție, diagnostic și tratament.