Acuzații dure! Guvernul nu este în stare să rezolve cele două pelerinaje zilnice din București!

Acuzații dure! Guvernul nu este în stare să rezolve cele două pelerinaje zilnice din București!

În cadrul emisiunii ”Contrapunct”, de pe EvZ TV, moderatorul Sorin Faur și cei doi invitați permanenți, editorialiștii EvZ, Dan Andronic și Mirel Curea au discutat despre modul în care autoritățile au comunicat interdicția pelerinajului la Sfânta Parascheva.

Moderatorul Sorin Faur a precizat la începutul discuției, că Mitropolia Moldovei a convenit cu autoritățile laice să organizeze ca la carte pelerinajul la Sfânta Parascheva. În acest sens, cei de la Mitropolia Moldovei au fost de acord ca pelerinajul să dureze opt zile, în loc de două zile, să asigure măști de protecție și dezinfectant pentru credincioși, dar și asigurarea unei distanțe sociale de protecție, cu ajutorul călugărilor. „A apărut brusc doctorul Arafat, care a decis că cine nu este din Iași să nu vină la raclă. A urmat apoi, declarația premierului cu un nu categoric”, a spus Faur.

Prezent în studio, Mirel Curea a răspuns că modul în care a fost anunțat faptul că pelerinajul a fost interzis, are tonuri ”imbecile” și ”milițienești”. „Mulți dintre oamenii care merg acolo sunt mânați de mari necazuri, foarte mari necazuri. Alții merg acolo din credință. Același duh sfânt îi animă și pe medicii din linia întâi, pe cercetătorii care lucrează la crearea unui vaccin. Haideți să îl lăsăm pe Dumnezeu să ne ajute acolo unde nu putem face nimic, unde suntem neputincioși. Modul în care credincioșii au aflat că nu au voie să ajungă acolo este un mod imbecil, milițienesc. Ar fi trebuie să fie niște discuții serioase pe la televizor. Ar trebui ca niște persoane carismatice, nu comandantul Arafat care parcă dă ordine în Fâșia Gaza, nu Orban, despre care nu știi dacă este între două treziri sau două amețeli, nu Manciu să fi decis chestia asta, despre care aflăm ca nu are carte, că e impostor acolo. A apărut toată chestia asta ca un scandal că preoții ar face, că preoții ar zice, că autoritățile ar vrea sau nu ar vrea”, a spus Curea.

Campanie electorală pe seama lui Parascheva

Ne puteți urmări și pe Google News

Mirel Curea crede că tot ce se întâmplă în aceste zile, cu meciul de ping pong între Guvernul României și Biserica Ortodoxă Română, ar fi de fapt o trambulină perfectă pentru mulți anarhiști care vor să acceadă în Parlamentul României.

„Sigur sunt cetățeni în interiorul BOR, așa cum este cel arhiepiscopul de la Constanța, care profită de momente de astea, Învierea Doi sau înțeapă non stop Sinodul. Asta nu aduce decât sminteală. Totuși BOR are o ierarhie. Prelații datorează ascultare. Acum, toți au început să vorbească, parcă e olimpiada de dogmatica, faza pe țară. Zici că și postările lor pe facebook, parcă sunt texte de la Trinitas. Asta duce la prosteala poporului, duce la zăpăceala poporului. Este o platformă ideală pentru toți escrocii care se pregătesc să candideze independent la Parlamentul României, care își fac o platformă, nu mască, nu cipuri”, a mai spus Curea.

Strategia Guvernului

Dan Adronic a spus că în acest meci de ping pong, strategia Guvernului României este una clară și vizează captarea unui electorat care oricum nu merge la biserică.

„Din punct de vedere electoral este un risc asumat. Pentru că ei țintesc altă categorie a electoralului de 35-55 de ani, care nu este neapărat atașat de biserică, acolo fiind un electorat atașat de zonele de stânga. PNL încearcă să fie mai USR-ist decât USR, și s-ar putea să îi și reușească. Este bine că BOR a reacționat, pentru că devenise un teren de încercare. Toată lumea arunca cu săgeți în BOR, care era dată tot timpul ca exemplu. Acum urma să mai avem probleme de Crăciun, și de Sfântul Ion. Atâta timp cât Statul Român nu este în stare să organizeze în mod sigur cele două pelerinaje, dimineața și seara, la metrou, unde sunt sute de mii de oameni care se înghesuie, e ușor simbolic să te iei de pelerinajul de la Sfânta Parascheva sau la Sfântul Dumitru. Dacă nu reușim să facem ordine, eu înțeleg că trebuie să arătăm că facem, ordine undeva, dar nu știu în ce măsură BOR este cel mai bun exemplu”, a spus Andronic.