Actorul Steven Seagal îi învață pe soldații ruși cum să se bată. „Tinerii atleți pe care i-am văzut au un potențial foarte mare”

Actorul Steven Seagal îi învață pe soldații ruși cum să se bată. „Tinerii atleți pe care i-am văzut au un potențial foarte mare” Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Celebrul actor Steven Segal, cunoscut în special pentru filmele de acțiune, cu bătăi, a fost prezent în Rusia, la inaugurarea unui centru de aikido, arte marțiale japoneze, ce se traduc și prin „calea armonizării energiei”.

Unul dintre obiectivele majore ale centrului de arte marțiale este acela de a-i pregăti pe tinerii ruși pentru serviciul în forțele armate. Actorul de la Hollywood este posesor al centurii negre cu șapte Dan în disciplina artelor marțiale aikido.

Steven Seagal este instructorul șef al Federației Ruse de Aikido din 2018, iar de curând a tăiat panglica pentru a deschide un astfel de centru în capitala țării.

Seagal spune că disciplina aikido poate face lumea un loc mai bun

Centrul de aikido are ca principal obiectiv „dezvoltarea stilurilor și direcțiilor participanților la aikido tradițional și modern, creșterea motivației acestora, oferirea oportunităților de a primi un titlu sportiv și pregătirea tinerilor pentru serviciul în forțele armate”.

Ne puteți urmări și pe Google News

La deschiderea acestuia, Steven Seagal a spus că această disciplină poate face lumea un loc mai bun. „Tinerii atleți pe care i-am văzut astăzi au un potențial foarte mare”, a mai adăugat actorul.

El este de părere că un număr cât mai mare de astfel de centre trebuie deschise. „Trebuie să deschidem mai multe astfel de centre pentru a o dezvolta. Este important ca dezvoltarea aikido-ului să se desfășoare într-un ritm mai rapid”.

Seagal s-a numit „un milion la sută rus”, iar la sfârșitul lunii februarie a primit din partea lui Vladimir Putin Ordinul Prieteniei, pentru marea sa contribuție la dezvoltarea cooperării culturale și umanitare internaționale, potrivit Mediafax.

Actorul a lăudat poporul rus

Recent, actorul și producătorul Steven Seagal a declarat într-o conferință de presă în onoarea ceremoniei de deschidere a Centrului All-Russian Aikido din Moscova, că cel mai frumos lucru din Rusia sunt oamenii săi.

Nimic nu mă surprinde în Rusia și cel mai frumos lucru aici sunt oamenii săi”, a spus el. De asemenea,  actorul a mai adăugat că, după finalizarea operațiunii speciale din Ucraina, poate începe să lucreze la noi proiecte.