Acolo, fostul centru-înaintaş al echipei naţionale de fotbal a României, Florea Dumitrache, poreclit „Mopsul”, era aniversat, puțin în avans – că era născut în mai – de prieteni şi colegi, cu ocazia împlinirii a 45 de ani. Mopsul a murit în 2007, la vârsta de 59 de ani. Printre fotbaliştii de la Dinamo şi Rapid, cu care acesta a jucat, la ziua sa au venit şi actorii Costin Mărculescu şi Mitică Popescu, precum şi marele arbitru internaţional Ion Crăciunescu.

Costin Mărculescu a fost şi a rămas un actor modest, notoriu mai ales de pe urma cancan-urilor în care a fost implicat, relatate pe larg de tabloide. Ion Crăciunescu, fost şef al arbitrilor de la noi, este recunoscut ca un etern playboy, în ciuda celor 69 de ani ai săi. Iar, în ceea ce-l priveşte pe Mitică Popescu, acesta va rămâne, cu certitudine, în galeria titanilor scenei şi cinematografiei noastre. Din păcate, după moartea soţiei sale, marea actriţă Leopoldina Bălănuţă, acesta duce o o viaţă destul de tristă, la 82 de ani, singura sa colaborare fiind cea în care este prezentatorul emisiunii „D-ale lui Mitică”, difuzată de TVR.

Recent, un fost coleg de la Evenimentul zilei, Kosta Alexi, scria pe Facebook: „L-am văzut în staţia de autobuz pe actorul Mitică Popescu. Atât de bătrân, ridat, adus de spate, zgribulit într-o geacă ieftină, deşi afară e cald. Era singur, nimeni nu părea să-l observe, treceau în viteză tineri pe bicle şi trotinete electrice, oameni care nu erau născuţi când el ne făcea să râdem de Revelion. Părea o fantomă, un mort viu, mi s-a strâns stomacul. Mi-a venit să-i spun ceva, dar n-am ştiut ce şi am trecut mai departe”. Sic transit gloria mundi!