Revista presei.
Libertatea
Actor român, în plin scandal sexual
Actriţa Leighton Meester, 23 de ani, trăieşte zilele acestea un coşmar, după ce un filmuleţ in care face sex cu iubitul ei, romanul Sebastian Stan, a fost difuzat pe Internet. Până la acest scandal, Leighton era considerată una dintre cele mai cuminţi vedete.
Imaginea de fată cuminte a lui Leighton Meester s-a dus pe apa sâmbetei după ce pe internet a fost difuzat un filmuleţ de câteva minute în care actriţa face sex cu iubitul ei, românul Sebastian Stan, despre care presa de scandal spune că ar fi “sursa” difuzării imaginilor.
Adevărul
Trimis la moarte de salvatorul care nu ştia să înoate Gheorghe Butnaru (19 ani) s-a înecat în Lacul Snagov, de faţă cu fratele său şi cu prietena. Fratele victimei, Ionel Butnaru (20 de ani), spune că nimeni nu a primit vestă de salvare când au închiriat barca.
„La ora 16.30, fratele meu a căzut în apă. Pierdusem vâsla, iar în acel moment au venit cei de la închirieri bărci şi ne-au tractat cu o barcă cu motor“, povesteşte Ionel. Acesta spune că fratele său, Gheorghe Butnaru, stătea în capătul bărcii, iar când cei care au venit după ei au pornit motorul celeilalte bărci, Gheorghe a căzut în apă din cauza smuciturii.
Gândul
MAI a umflat cu 35% salarizarea funcţionarilor publici Săptămânile de negocieri dure dintre părţile implicate în elaborarea proiectului noii legi a salarizării unice a bugetarilor n-au dus la un rezultat general acceptabil. Dimpotrivă, s-a ajuns la diferenţe enorme dintre solicitările ministerelor şi posibilităţile economiei de a suporta salariile cerute, posibilităţi indicate de salariile corespondente din domeniul privat. Aceste diferenţe merg, în unele cazuri, până la 35%.
Estimarea secretarului de stat Valentin Mocanu referitoare la diferenţele de salarizare privat-bugetar este în concordanţă şi cu diferenţele dintre grila de salarizare a funcţionarilor publici propusă de Ministerul Muncii, respectiv grila propusă de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).
Jurnalul Naţional
Cu 50% mai mulţi copii în grija statului
Şomajul, disperarea, reducerea drastică a locurilor de muncă şi a veniturilor aruncă din ce în ce mai mulţi copii în centrele de plasament. Unii sunt daţi în grija statului chiar de părinţii care-şi dau seama că nu-i mai pot îngriji. Cei mai mulţi sunt luaţi de autorităţi, după ce se constată că micuţii nu au o viaţă decentă alături de părinţi sau de rudele care-ar trebui să-i îngrijească.
Din analiza Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) reiese că problemele cela mai grave sunt la nivel local, în micile comunităţi, zonele cele mai afectate fiind Moldova şi sudul ţării. Ileana Savu, Secretarul de stat în cadrul ANPDC, a declarat că numărul de cazuri recente de copii intraţi în sistemul de protecţie a statului, neglijaţi sau abuzaţi de părinţi, a crescut cu jumătate în luna martie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, situaţia fiind cauzată de criza economică.
Cotidianul
Şefii ANI mânuiesc cu talent arma răzbunării
Cel puţin patru persoane care au pus la îndoială integritatea şefilor Agenţiei Naţionale de Integritate s-au ales cu sesizări penale sau au fost concediate.
Conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) a decis să-i pedepsească pe toţi cei care au avut curajul să sesizeze Consiliul Naţional de Integritate, for care supervizează activitatea ANI, cu privire la încălcarea legii de către conducerea acestei instituţii: Alexandru Macovei, preşedinte, şi Horia Georgescu, secretar general. Cu angajaţii ANI care i-au denunţat, Fănel Burciu şi Carmen Fluture, lucrurile au mers foarte repede: li s-a desfăcut contractul de muncă. Lui Burciu i s-a făcut şi plângere la Parchet pentru fals în declaraţii.
Ziua
Băsescu pierde bătălia pentru Educaţie
Acuzata de presedintele Traian Basescu ca "plimba" solutiile legislative propuse de Comisia Miclea, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, (foto) a recunoscut ca nu are un proiect propriu, dar ca ar vrea "un Cod al Educatiei" - ceea ce dovedeste, de fapt, ca ne-a dus pe toti cu vorba.
In cadrul "Intalnirilor ZIUA", in luna februarie, ministrul Educatiei promitea ca va inainta Parlamentului proiectele noilor legi ale Invatamantului la 1 aprilie, pentru a putea fi aprobate pana la sfarsitul lunii iunie, iar anul scolar 2009 - 2010 sa inceapa in imprejurari mai fericite pentru elevi. Constatam, azi, ca "adepta politicii pasilor marunti" a prelungit cu inca trei luni Ziua Pacalelilor. Mai mult, prin lipsa sa de interes, premierul Emil Boc a ajutat-o, practic, pe Ecaterina Andronescu, sa amane o decizie vitala pentru invatamantul care, potrivit sefului statului, "se prabuseste"
România Liberă
Chiul in Parlament, câştig la catedra
Parlamentul autohton numara in actualul mandat peste 50 de profesori parlamentari: 36 deputati si 18 senatori. Multi dintre ei sustin ca se descurca bine intre cele doua slujbe bine platite de stat, dar statisticile parlamentare de anul trecut scot la iveala faptul ca destui universitari din Parlament se afla in topul absentilor.
De pilda, Adrian Nastase, care are in schimb timp destul la dispozitie sa alerge intre cele trei facultati unde preda: Universitatea Bucuresti, Universitatea "Dimitrie Cantemir" si Universitatea "Nicolae Titulescu". Pentru prestatiile sale didactice primeste lunar circa 3.000 de euro, la care se adauga circa 1.500 de euro, indemnizatia sa de parlamentar.