Editura Evenimentul si Capital

„Acordul național” propus de Klaus Iohannis în locul Referendumului de Revizuire a Constituției - o tentativă stîngace de a-și păcăli din nou electoratul. România lui Cristoiu

Autor: | | 1 Comentarii | 4801 Vizualizari

Marți, 4 iunie 2019, Klaus Iohannis ține o conferință de presă dedicată transpunerii în practică a rezultatelor Referendumului. De precizat înainte de toate că atît europarlamentarele, cît și Referendumul s-au desfășurat sub semnul uneia dintre cele mai mari trageri pe sfoară a electoratului român.

Profitînd de faptul că TeFeLiștii nu pricep decît propozițiile simple, orice încercare de a- i duce dincolo de sloganele de pe facebook și din Piața Victoriei, provocîndu-le dureri de cap atroce, mașinăria de dezinformare a Statului paralel, al cărui președinte ales e Klaus Iohannis, a lansat minciuna potrivit căreia rezultatele scrutinului și ale Referendemului vor fi transpuse în practică imediat. Joi, 25 aprilie 2019, în Mesajul public dedicat Referendumului Klaus Iohannis proclama scrîșnit și pompos, cum îi e năravul :

„Și mie să nu îmi spuneți că acest vot nu contează! El este consultativ, dar contează!

Contează votul țării și se va ține cont de rezultatul acestui vot! Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sînt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm. Imediat, a doua zi! ”

Această proclamație, adăugată declarațiilor lui Ludovic Orban pe post de mandolină care-l îngînă dulce pe Stăpînul de la Cotroceni, a făcut ca electoratul de Dreapta să ia cu asalt urnele, duminică, 26 mai 2019. Sub puterea magică a propozițiilor simple, deseori simple zbierete, mulți dintre cei care s-au dus la vot au fost convinși că prin prezența lor se va reuși imediat: Transpunerea în Constituție a răspunsului Da la cele două întrebări. Căderea guvernului PSD-ALDE și venirea la putere a Opoziției. Simpla cunoaștere, chiar și semianalfabetă a Constituției, a legilor, a regulilor statului de drept, arăta clar, fără echivoc, că Președintele României apelase la una din tipicele făgăduieli deșarte ale politrucilor, puse de Arghezi sub semnul lui Vino să mă păcălești! Guvernul nu putea fi dat jos în condițiile aritmeticii parlamentare. Nu imediat, dar nici măcar la o lună după. Au trecut aproape două săptămîni de la scrutin. Guvernul PSD e la Palatul Victoria. PNL-ul condus de paiața cotrocenistă Ludovic Orban continuă să ducă de nas electoratul de Dreapta anunțînd în fiecare zi că Moțiunea de cenzură e gata. O minciună și mai mare era făgăduiala că rezultatele Referendumului vor fi transpuse în practică imediat.

Transpunerea în practică nu se făcea în chip automat, cum au înțeles amatorii propozițiilor simple, ci doar în urma unui referendum de modificare a Constituției. Care Referendum, potrivit articolele 150 și 151 din Constituție, presupunea cheltuială de energie, bani, pierdere de timp. Deoarece Klaus Iohannis anunțase că vrea modificarea Constituției doar pentru a concretiza rezultatul Referendumului, un nou Referendum, doar pentru a face pe plac Bolovanului care dă din gură însemna un uriaș efort național pentru nimic. Pe măsură ce se depărta de iureșul de la 26 mai 2019, electoratul de dreapta se dezumfla tot mai tare. Toată strofocarea lui n-a avut nici un rezultat. E drept luni, 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost arestat în urma condamnării. Acest moment n-are nici o legătură cu iureșul de la 26 mai 2019. Are legătură cu folosirea Justiției pentru răfuielile politico-mafiote din România ultimilor ani. Simțind că propriul electorat își da seama c-a fost păcălit, Klaus Iohannis convoacă partidele parlamentare la Consultări în vederea Referendumului pentru revizuirea Constituției. Pe 4 iunie 2019, el declară în statementul conferinței de presă :

„Am convocat aceste consultări după ce a fost foarte clar că referendumul a fost cîștigat de mine împreună cu românii și după ce am aflat cu toții rezultatele de la alegerile europarlamentare. Acum este evident că ceea ce a decis poporul la referendum trebuie urgent implementat în practică, adică în legislație, însemnînd în Constituție și în lege.”

Cu acest prilej el reia teza aberantă a convocării unui Referendum doar pentru a-i da lui satisfacție:

„Jurnalist: Sînteți de acord, domnul Președinte, cu o revizuire mai largă a Constituției României, la propunerea cîtorva dintre formațiunile politice? Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Nu este neapărat de dorit să mergem pe o revizuire largă a Constituției în această configurație. Avem rezultatul foarte pozitiv al unui referendum și acest rezultat trebuie implementat acum. ”

În privința datei Referendumului pentru revizuirea Constituției, el reia teza urgenței:

SOCANT! IUBITA unui jucator, BATUTA pe stadion! Primele IMAGINI

Pagina 1 din 2


Tag-uri: klaus iohannisStirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI