Evenimentul Zilei > Actualitate > Acord istoric al CNAIR! Bucuria investitorilor. Se pregătesc proiecte extrem de complexe
Acord istoric al CNAIR! Bucuria investitorilor. Se pregătesc proiecte extrem de complexe

Acord istoric al CNAIR! Bucuria investitorilor. Se pregătesc proiecte extrem de complexe

CNAIR ar putea semna un protocol de colaborare cu compania omoloagă din Spania, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) şi Compania Publică de Infrastructură de Transport Terestru (SEITT) din Spania ar putea încheia un protocol de cooperare în perspectiva celebrării, în 2021, a 140 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României în Regatul Spaniei, ambasadorul României, Gabriela Dancău, a avut la 26 noiembrie 2020 o întâlnire cu directorul general al Companiei Publice de Infrastructură de Transport Terestru (SEITT), Julian Lopez Milla.

Infrastructura, principalul pilon al creșterii economice din cele două țări

Discuţiile s-au concentrat pe importanţa dezvoltării infrastructurii pentru creşterea economică a celor două ţări. A fost subliniată experienţa semnificativă a Spaniei în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea reţelei de infrastructură rutieră şi feroviară, precum şi succesele în implementarea marilor proiecte din aceste domenii.

„Ambasadorul român a prezentat modul în care funcţionează compania publică românească care gestionează proiectele de construcţie de autostrăzi (CNAIR) şi a transmis părţii spaniole interesul conducerii CNAIR pentru stabilirea unui mecanism de schimb de bune practici între CNAIR şi SEITT în ceea ce priveşte cadrul normativ aferent implementării proiectelor complexe de infrastructură, precum şi managementul propriu-zis al acestor proiecte”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, Julian Lopez Milla şi-a exprimat deschiderea faţă de iniţierea unor discuţii tehnice cu reprezentanţii CNAIR, care să se finalizeze cu semnarea unui protocol de cooperare între cele două părţi în perspectiva celebrării, în 2021, a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Spania.