Evenimentul Zilei > International > Acord CRUCIAL Franța-România! Ce au hotărât Macron și Iohannis
Acord CRUCIAL Franța-România! Ce au hotărât Macron și Iohannis

Acord CRUCIAL Franța-România! Ce au hotărât Macron și Iohannis

Emmanuel Macron îl felicită pe Iohannis pentru apărarea "valorilor europene". Liderul de la Paris anunță semnarea unui acord CRUCIA cu omologul său român.

 

Sibiul va fi în 2019 gazda unui summit de excepție la nivel european: 27 de şefi de stat şi de guvern din ţări europene, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt şi circa 800 de jurnalişti vor fi prezenți de Ziua Europei la Sibiu.

 

Președintele francez Emmanuel Macron a ținut să-l felicite pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru lupta pe care o dă în țara sa pentru apărarea valorilor europene, inclusiv prin susținerea acestui gen de inițiative.

Sibiul este un oraș emblematic pe subiectele evocate pentru Europa. Acest summit de la Sibiu va fi o etapă decisivă a reformării Europei și vom aduce acolo concluziile consultărilor cetățenești. Viitorul Europei va fi în centrul discuțiilor pe care le vom avea la prânzul de lucru, dincolo de subiectele bilaterale și internaționale. (…) Președintele Iohannis și cu mine avem o ambiție comună. Aici mă refer la propunerea în materie de Europa pentru a întări solidaritatea europeană în materie de securitate. Vom aborda și situația statului de drept și salut acțiunea permanentă a președintelui Iohannis pentru apărarea valorilor europene comune, care se luptă în țara sa împotriva tuturor lucrurilor care duc la aceasta. Vom semna aceste convergențe ale noastre prin semnarea unei declarații politice comune”, a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron.