Aceste plante sunt în toate grădinile. Puțini știu că se pot mânca și au proprietăți curative

Aceste plante sunt în toate grădinile. Puțini știu că se pot mânca și au proprietăți curative Sursa foto. Pixabay

Aceste plante sunt în toate grădinile, dar de cele mai multe ori le ignorăm. Putini știu că pot avea producție proprie de plante bune de mâncat ajutând la  o dietă și un stil de viață sănătos.

Aceste plante sunt uşor de plantat şi întreținut, aproape că se dezvoltă singure. Iar integrarea plantelor comestibile în peisajul ornamental este mai ușor decât ați crede. De asemenea, s-ar putea să fii surprins de câte flori de grădină sunt de fapt comestibile. Sunt petale de flori şi plante banale care vă pot oferi o masă sănătoasă.

De asemenea, sunt minunate ca salate, ceai din plante atunci când sunt uscate. Unele flori, cum ar fi și margareta, au frunze comestibile care pot adăuga o aromă unică unei salate. Alte specii, cum ar fi floarea soarelui și topinamburul, sunt foarte bune de consumat.

Plante comestibile pe care trebuie să le aveți în grădină

În majoritatea grădinilor întâlnești flori comestibile. Se pot mânca în stare crudă sau gătite. De asemenea, sunt ideale pentru a decora un preparat, completându-l cu un plus de culoare și savoare, în același timp.

Ne puteți urmări și pe Google News

Păpădia. Se întâlnește cel mai des pe câmpii, prin livezi sau prin păduri și mai rar, ce-i drept, în grădinile din curtea casei. Dar profită de această situație! Păpădia este numai bună pentru un ceai de detoxifiere a organismului și inclusiv pentru eliminarea celulelor canceroase. O cană de două sau de trei ori pe zi face minuni.

Floarea Soarelui, Flori, Pat De Flori

Sursa foto: Pixabay

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că de la păpădie se poate mânca orice parte, cu excepția tulpinii, care are un gust amar. Știai că frunzele acestei plante pot fi puse în salate, ca un înlocuitor de ruccola sau salată verde? Sunt bogate în potasiu și îți oferă imunitate.

Din frunzele de păpădie se poate prepara o supă cremă, care este benefică pentru prevenirea răcelilor sau alergiilor. Află și că rădăcinile acestei flori, mai ales uscate, sunt potrivite pentru cei fără poftă de mâncare, fiindcă le stimulează apetitul.

Hibiscusul, o floare comestibilă

Hibiscus este o altă floare pe care o poți consuma fără nicio teamă. Din aceasta se pot face băuturi răcoritoare sau prăjituri. Totodată, o poți pune în farfurii, lângă produsele gătite, ca element decorativ. Hibiscusul este bogat în vitamina C și contribuie la reglarea digestiei.

Cea mai bună floare de hibiscus este cea de tipul Sabdariffa, care oferă băuturilor o aromă ușor amăruie sau ușor acrișoară. Hibiscusul trebuie udat cu multă grijă, fiindcă este destul de fragil și trebuie atins cu la fel de multă precauție.

Florile de crin sălbatic. Proaspete sau uscate, sunt ideale pentru ceaiuri, iar gustul lor ar fi unul similar cu al unei salate iceberg. Drept urmare, poți avea nicio ezitare în a le adăuga în salate. Bobocii de crin sălbatic au aceeași aromă ca sparanghelul și ca mazărea.

Condurul doamnei este o altă floare comestibilă, dar și cu un gust aparte. La fel ca restul plantelor poate fi un element decorativ plăcut și unde mai pui că este bogată într-o multitudine de vitamine: C, B1, B2, B3, calciu, fosfor sau magneziu.

Frunzele de dovleac. Dacă aveți loc pentru dovleci în grădină, merită. Florile lor uriașe şi portocalii sunt de fapt comestibile. Se pot folosi în salate ca garnitură.