Medicii au declarat că anumite legume nu trebuie mâncate crude. Acestea sunt extrem de periculoase pentru sănătate și pot provoca alergii sau afecțiuni grave.
Medicii au declarat că anumite legume nu trebuie mâncate crude. Aceștia ne recomandă să le fierbem înainte de a le pune în farfurie pentru a nu ne îmbolnăvi. Fasolea roșie poate fi toxică pentru oameni din cauza unei lecitine numite fitohemaglutinină. Aceasta se transformă într-o sursă sănătoasă de proteine și fibre doar atunci când este gătită.
Și broccoli poate duce la probleme digestive dacă este consumat în stare crudă. Acesta are fibre și enzime care sunt dificil de digerat în cantități mari. Mazărea conțin lectine, adică substanțe chimice care pot provoca probleme digestive și disconfort abdominal. Medicii ne recomandă să o fierbem pentru a se degrada lectinele și pentru a fi mai ușor de digerat.
Nici aceste legume nu trebuie mâncate crude
Nici dovleacul nu se mănâncă crud pentru că poate duce la disconfort gastric și alte reacții adverse. Acesta conține cucurbitacine, periculoase pentru sănătate. Cartofii că au în compoziția lor solanină. Nutriționiții au declarat că această substanță chimică toxică poate provoca greață, vărsături și diaree. Nivelurile de solanină din cartofi scad doar atunci când sunt fierți sau prăjiți.
Nici conopida, varza de Bruxelles, dar și anumite sortimente mai exotice ale cruciferelor (bok choy și kale) nu trebuie mâncate crude. Ea produce un gaz urât mirositor pentru că este bogată în sulf. Conopida poate determina reacții alergice printre care: mâncărimile, umflăturile și dificultățile de respirație. Alte alimente care nu trebuie consumate crude sunt mazărea, năutul și lintea.
Studiile arată că persoanele care consumă aceste legume crude în exces pot dezvolta anumite probleme de sănătate. Aceștia s-ar putea confrunta cu hipotiroidismul, deoarece alimentele conțin o enzimă care ar bloca acțiunea glandei tiroide, potrivit Fanatik.
Medicii ne recomandă să spălăm fructele și legumele înainte de a le mânca. Este indicat să cumpărăm alimente de la producători care nu folosesc pesticide. O soluţie pentru a îndepărta pesticidele de pe coaja vegetalelor este bicarbonatul de sodiu.