Evenimentul Zilei > Actualitate > Acest județ a înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus
Acest județ a înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus

Acest județ a înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus

Probleme mari într-un județ din România, care a ajuns pe locul 2 după București.

Într-un județ din România a avut parte de un boom al cazurilor de coronavirus în ultimele zile Este vorba despre Vaslui, acolo unde, acum trei zile erau 21 de cazuri înregistrate în 24 de ore, iar astăzi sunt 123, de aproape şase ori mai mult.

Conform celei mai recente raportări oficiale, județul Vaslui înregistrează în ultimele două zile cel mai mare număr de infectări din țară după municipiul București. Astăzi, de pildă, au fost confirmate pozitiv 123 de noi cazuri de infecție cu virusul SARS-COV-2, iar cu o zi în urmă, 113. În spitalul din Bârlad sunt în prezent 207 pacienți internați, iar alți 111 pacienți cu COVID-19 sunt izolaţi la domiciliu.

Autoritățile sanitare ale județului Vaslui explică acest număr mare de infectări crescut brusc de la o zi la alta prin aceea că la Huși, de pildă, s-a identificat un focar de nu mai puțin de 190 de persoane infectate cu SARS-COV-2 într-un centru al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, fiind vorba între ei de 32 de angajați.

Aceștia, până să afle că sunt infectați au ajuns în familii, în comunitate și fără să știe că sunt bolnavi, este posibil să fi generat noi infectări. În total, în județul Vaslui, până acum, numărul infectărilor cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 1.122 de persoane, conform RADOR.

La nivel național sunt din nou probleme, pentru că numărul de infectări raportate în ultimele 24 de ore a atins numărul 1.415. De asemenea, au fost consemnate 43 de decese, iar 485 de pacienți se află la Terapie Intensivă.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 65.177 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 31.048 pacienți au fost declarați vindecați și 7.026 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.