Tragedia din Ungaria. Microbuzul avea opt locuri, dar transporta 14 pasageri

Tragedia din Ungaria. Microbuzul avea opt locuri, dar transporta 14 pasageri

În microbuzul implicat în accidentul din Ungaria se aflau mai multe persoane decât ar fi fost normal. Deşi în acte vehiculul avea o capacitate de 8 plus 1 pasageri, la momentul accidentului circa 15 persoane se aflau în microbuz.

UPDATE. Potrivit poliţiştilor din Argeş, microbuzul implicat în accident era înregistrat la poliţia rutieră drept un autoturism cu o capacitate de 8 locuri plus unu. "Maşina implicată în accidentul din Ungaria este înregistrată la Poliţie ca autoturism cu o capacitate de opt locuri plus cel al şoferului. Proprietar este o femeie şi nu era necesară licenţă de transport pentru că nu este necesară o astfel de licenţă pentru autoturisme. Dar nu cunosc dacă autoturismul a fost modificat", a precizat pentru EVZ, de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisarul Dănuţ Dinu. La rândul său, Augustin Hagiu, preşedinte FORT, precizează că autovehiculele care au o capacitatea mai mare de 8 plus 1 care aparţin unor persoane juridice sunt supuse inspecţiilor o dată la şase luni, or această maşină se afla în proprietatea unei persoane fizice.

"Este de neconceput cum acest microbuz a străbătut cinci state europene şi nimeni nu a văzut că era supraîncărcat prin comparaţie cu ce scria în acte", a subliniat Hagiu.Potrivit acestuia, zeci de astfel de autocare circulă zilnic pe drumurile din România.

În ceea ce priveşte prima ipoteză avansată ca explicaţie pentru tragicul accident din Ungaria, respectiv faptul că şoferul TIR-ului a adormit la volan, transportatorii susţin că nu trebuie uitat faptul că acesta şi-a început cursa la Arad şi că nu trecuseră mai mult de trei ore de când se afla la volan.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Este foarte simplu să spunem că a adormit la volan, dar poate că a avut o problemă, fie una tehnică fie una medicală", a declarat Romeo Medan, vicepreşedinte al Uniunii Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR). 14 români, printre care se aflau patru femei şi doi copii, au decedat azi noapte, în jurul orei 2.30 (ora Ungariei), în urma unui accident rutier grav petrecut în Ungaria, pe autostrada M43. Din primele informaţii, şoferul unui TIR înmatriculat în Arad a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, unde a lovit frontal un microbuz cu numere româneşti, care venea din Spania. Cei doi supravieţuitori ai accidentului, un pasager şi şoferul autocamionului, sunt internaţi la Spitalul Universitar din Szeged. CITIŢI ŞI:

  • Tragedie românească în Ungaria. 14 morţi după ce un TIR a spulberat un microbuz. Şoferul TIR-ului, cercetat penal pentru ucidere din culpă 
  • Cronologia accidentelor rutiere grave din Ungaria în care au fost implicaţi români
  • Accidentul de autocar din Ungaria. Şoferul român conducea de nouă ore