Evenimentul Zilei > Justitie > Accidentul de pe lacul Snagov: Una dintre victime, cercetată penal
Accidentul de pe lacul Snagov: Una dintre victime, cercetată penal

Accidentul de pe lacul Snagov: Una dintre victime, cercetată penal

Alexandru Popescu, principalul vinovat pentru tragedia de duminică de pe Lacul Snagov, în care un om şi-a pierdut viaţa, avea, la două ore după accident, o alcoolemie de 0,85 mg/l.

 Ieri, medicii legiști au precizat, pentru „Eenimentul zilei”, că bărbatul care și-a pierdut viața în urma accidentului nautic s-a înecat după ce a suferit leziuni la cap și o fractură la coloana vertebrală. Tot ieri, permisul lui Popescu a fost reținut de Autoritatea Navală Română (ANR).

Surse judiciare susțin că ar mai putea fi cercetați Ionuț Conea (care a condus barca răsturnată, rănit ușor), pentru că nu avea permis, dar și proprietarul ambarcațiunii, pentru că i-a încredințat-o.

Declarația fiului magnatului

Alexandru Popescu a declarat anchetatorilor că s-a plimbat, sâmbătă, cu barca pe lac după care, pe la ora 17.00 ar fi mers la mal. A mâncat și a băut două sau trei pahare de vin cu gheață și apă. La ora 23.00 a ieșit pe apă iarăși și ar fi atins o viteză de 25-30 de mile, cu semnalizare și lumini în funcțiune. La un moment dat ar fi simțit o zguduitură, a întors barca și a văzut mai multe persoane în apă. A mai declarat că a ajutat și a tras pe barca lui o femeie și un bărbat, iar altcineva ar fi tras pe barcă o altă persoană.

A continuat spunând că a ajuns apoi la mal și a luat de pe niște mese mai multe pahare al căror conținut nu îl cunoaște, apoi ar fi vomat. A mai scris în declarația dată la poliție că nu înțelege de ce barca cealaltă nu avea luminile în funcțiune.

Alexandru Popescu, cel care a provocat moartea unui om şi rănirea altor patru este cercetat pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. El este fiul patronului Petrolimportexport, Ovidiu Popescu care a cumpărat și Palatul Știrbei.