Accidentul aviatic din Sibiu, al patrulea în care este implicat un elicopter de tip Puma. Vezi CRONOLOGIA

Accidentul aviatic din Sibiu, al patrulea în care este implicat un elicopter de tip Puma. Vezi CRONOLOGIA

Un elicopter de tip IAR-330 PUMA s-a prăbuşit vineri dimineaţă în judeţul Sibiu, în urma accidentului opt persoane pierzându-şi viaţa. Este al patrulea accident în care este implicat un elicopter de acest tip.

Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Sibiu. OPT persoane au murit şi alte DOUĂ sunt rănite

Primul accident în care a fost implicat un elicopter militar de tip IAR-330-PUMA a avut loc în 16 august 2001. Aparatul de zobr, cu trei persoane la bord, s-a prăbuşit în localitatea dâmboviţeană Boteni. Toate cele trei persoane care se aflau la bordul aparatului de zbor au supravieşui, aminteşte Mediafax.

În 7 noiembrie 2007, un elicopter de acelaşi tip, care aparţinea Bazei 90 Transport Aerian Otopeni şi executa un zbor de instrucţie pe timp de noapte, fără muniţie la bord, s-a prăbuşit între localităţile Strâmbeni şi Ungheni din judeţul Argeş. Toţi cei trei membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa.

În 7 martie 2013. un elicopter de tip IAR-330 PUMA s-a prăbuşit în apropierea comunicaţiei Bereşti-Bistriţa, judeţul Bacău, în timpul executării unui zbor în formaţie. Două persoane au decedat, iar alte două, între care şi pilotul, au fost rănite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit datelor de pe site-ul MApN, aparatul IAR-330 PUMA are 15 m lungime, 4,6 m înălţime, iar instalaţia de forţă este formată din două motoare turbopropulsoare TURMO IV B, cu o putere de 1400 CP fiecare. Poate atinge o viteză maximă de 263km/h, altitudinea maximă de zbor este de 4800 m, iar distanţa maximă de zbor este de 550 km. Echipajul unui astfel de elicopter are 3 membri, iar capacitatea este de 16 pasageri.