Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită. Avionul era unul de marfă, la bordul său aflându-se doar piloții. Reprezentanții companiei British Airways au declarat, potrivit bbc.com, că nu erau pasageri la bordul avionului, ci doar câțiva membri ai echipajului – fiind vorba despre unul de marfă -, iar la locul incidentului au fost deplasate mai multe vehicule pentru serviciile de urgență.

„Siguranța este întotdeauna cea mai mare prioritate a noastră și investigăm problema”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Până la această oră nu a fost stabilită, cu certitudine, amploarea daunelor, iar alte detalii vor fi făcute publice doar după încheierea anchetei aflate în desfășurate.

Acest incident a avut loc în timp ce avionul Boeing 787 Dreamliner, un avion de pasageri care a fost transformat pentru transportul de marfă, era încărcat pentru un zbor către Frankfurt, Germania, notează și airlive.net.

Mai multe avioane Boeing 787 Dreamliner au fost implicate în incidente asemănătoare

Nu este pentru prima oară când o aeronavă Boeing 787 Dreamliner este implicat într-un astfel de incident, pe pista unui aeroport. S-a mai întâmplat asta și în Etiopia, în 2016, avionul aparținând Ethiopian Airlines. Atunci a fost vorba despre un avion de pasageri, iar decolarea a fost compromisă, aeronava suferind pagube semnificative.

Avionul era programat să zboare de la Addis Abeba, Etiopia, la Roma, și tocmai finalizase îmbarcarea, fiind pe punctul de a decola atunci când s-a prăbușit ”în nas”. Pasagerii au fost înspăimântați, iar un însoțitor de bord a fost rănit. În urma anchetei, s-a stabilit că incidentul a fost cauzat de o ”eroare umană”.

În anul 2018, un alt avion Boeing 787 Dreamliner a căzut ”în nas”, pe Aeroportul Internațional Grant County, în timp ce muncitorii lucrau la personalizarea interiorului. Scenariul a fost același, roata din fața s-a rupt, iar fuzelajul din fibră de carbon a lovit solul, precizează Gândul,