Evenimentul Zilei > Social > Testul anti-COVID care va revoluționa călătoriile aeriene. British Airways se pregătește să-l introducă pentru pasageri
Testul anti-COVID care va revoluționa călătoriile aeriene. British Airways se pregătește să-l introducă pentru pasageri

Testul anti-COVID care va revoluționa călătoriile aeriene. British Airways se pregătește să-l introducă pentru pasageri

Compania aeriană British Airways își propune să folosească un test ultra rapid pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus, care dă rezultate în 25 de secunde.

British Airways este prima companie aeriană din lume care va folosi un nou test cu salivă „extrem de inteligent”, care poate depista variantele de coronavirus după cum relatează Sky News.

Acest test, descris drept „ultra rapid”, pentru depistarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, dă rezultate în doar 25 de secunde.

Din acest motiv se spune că va schimba „regulile jocului”. Aceasta dat fiind că va economisi mult din timpul alocat testării pasagerilor curselor aeriene.

Noul test anti-COVID ar putea revoluționa călătoriile aeriene

Reprezentanții companiei aeronautice British Airways (BA) intenționează să pună în aplicare acest test „extrem de inteligent”, care poate detecta variante ale virusului. Membrii echipajelor de zbor vor fi invitați să facă testul antigenul Pelican COVID-19. Apoi, compania aeriană va compara rezultatele cu cele obținute din celelalte teste existente deja pe piață.

Dacă rezultatele vor fi concludente, British Airways va introduce acest tip de test, în speranța că va permite reluarea curselor aeriene la nivelul dinainte de pandemie.

Doar 12 destinații sunt pe lista verde a guvernului britanic

Astfel, British Airways va fi prima companie aeriană din lume care va folosi testul pentru depistarea COVID cu rezultat în 25 de secunde. Se întâmplă în contextul în care guvernul Marii Britanii a lansat un sistem de tip semafor pentru a clasifica călătoriile internaționale, care va fi permise, din nou, începând de luni.

Doar 12 destinații sunt pe lista verde – a țărilor pe care călătorii britanici le pot vizita fără a fi nevoie să se autoizoleze la întoarcere. Între acestea sunt Portugalia și Gibraltar, două destinații tradiționale pentru turiștii britanici.

Autoritățile au impus un sistem de avertizare de tip semafor

Autoritățile britanice au pus la punct un sistem de tip semafor pentru a semnala zonele de risc. Acesta este pe trei culori, verde, portocaliu – chihlimbar și roșu. Culorile vor fi alocate în baza campaniei de vaccinare, a ratelor de infectare precum și a răspândirii noilor variante de coronavirus.

Zonele verzi vor permite turiștilor să călătorească fără să fie nevoiți să intre în carantină, dar cu efectuarea de teste înainte și după revenire. Cei care intenționează să călătorească în țările de pe lista chihlimbar vor trebui să rămână în carantină 10 zile după sosirea din vacanță. Călătoria în țările de pe lista roșie va fi scoasă în afara legii. Oricine va călători în aceste state va trebui să plătească pentru a fi izolat într-un hotel atunci când va ajunge în țară.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: