Accidentul rutier a avut loc, astăzi dimineață, după ora 3,30, pe DN 22A, între localitățile Cataloi si Nalbant, judetul Tulcea. “Din primele cercetari efectuate de polițiștii rutieri a reieșit că un tânăr, de 17 ani, din comuna Nalbant, judetul Tulcea, care conducea un autoturism pe DN 22A, din direcția Cataloi către Nalbant, pe fondul efectuării unei manevre de depășire și a lipsei de experiență în conducere, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a ieșit în afara părții carosabile si a intrat in coliziune cu un copac”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Tulcea, Amalia Ignatencu.

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor. La fața locului au ajuns, rapid, o autospecială de descarcerare grea, a ambulanță SMURD și 6 subofițeri de la ISU Tulcea. Au mai intervenit un echipaj SAJ și un echipaj de poliție. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu, “persoana de 17 ani a fost extrasă conștientă și cea de 16 ani în stare de inconștiență cu membru inferior amputat. În cazul persoanei de 20 de ani (care a fost găsită în afara autoturismului) a fost, din nefericire, pronunțat decesul.”

În urma testării conducatorului auto cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din cercetări, a rezultat că adolescentul ar fi sustras cheile mașinii de la tatăl său. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.