Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Academicianul în timpul Molimei. Cum un general de armată susține teoria conspirației
Academicianul în timpul Molimei. Cum un general de armată susține teoria conspirației

Academicianul în timpul Molimei. Cum un general de armată susține teoria conspirației

Săptămânile acestea în care am fost constrânși la izolare, am considerat că este bine să dăm dovadă de reținere, să nu lăsăm frâu liber imaginației.

Conform teoriei prezentate de Victor Voicu, oamenii au creat Covid-19 altoind SARS cu HIV și cita un document indian publicat pe internet: „lucrarea a dispărut imediat — a precizat academicianul — dar eu o am în mână!” Niciun cuvânt despre activitatea Academiei Române în căutarea unui tratament eficace, despre cercetări privind un vaccin sau altă formă de prevenție viitoare, intervenția academicianului s-a rezumat la un soi de șuetă de cafenea.

Nimic despre activitatea institutelor de cercetare din subordinea Academiei sau despre vreo descoperire excepțională în lupta împotriva epidemiei obținută de unul dintre cei trei mii de cercetători… Academia Română nu pare să propună soluții nici medicale și nici economice. De altfel, membrii Prezidiului au avut o singură ințiativă: să ceară academicienilor donații pentru spitalul Elias, pe care îl administrează tot ei!

Ascultându-l pe generalul Voicu nu m-a izbit limba de lemn ceaușistă, din care sărea talașul în toate părțile, cu expresii de genul „ideile subversive penetrează” sau cacofoniile jenante (lumea știițifică care…), ci cuvintele românizate gen spike-uri, forward-at și download-at, apartinând limbajului tinerilor internauți, care nu cunosc suficient limba română pentru a găsi un echivalent cuvintelor din engleză. Un limbaj inacceptabil la un membru al Academiei Române, instituție care s-a născut tocmai pentru a apăra limba română!

Până la această oră nu s-a sesizat nimeni de faptul că generalul Victor Voicu răspândește informații false. Conform Ordonanțelor militare după care este condusă România astăzi, domnia sa ar putea fi condamnat și la 5 ani de închisoare. Dacă nu cumva a fost trimis de cineva la televiziune ca să bage spaima în români și să mărească panica… Oare „prestația” televizată a domniei sale are legătură cu relațiile  din industria farmaceutică (Big Pharma) cu conecții internaționale?

Și totuși, ce s-ar fi întâmplat dacă eu, un artist, o persoană cu multă imaginație, aș fi declarat că toată această pandemie pare o făcătură a guvernanților, menită să țină cu forța în casă românii, francezii, germanii, italienii etc, pentru ca ei să-și ascundă incompetența, să poată fura mai ușor sau să țină sub control opoziția și protestele? În fond, cei care conduc astăzi se află la originea politicii de austeritate care a lovit, în primul rând, sistemul de sănătate în întreaga Europă.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ, Opinii
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: