Evenimentul Zilei > Actualitate > ACADEMIA DE VRĂJITORIE. Școala care te transformă în Harry Potter
ACADEMIA DE VRĂJITORIE. Școala care te transformă în Harry Potter

ACADEMIA DE VRĂJITORIE. Școala care te transformă în Harry Potter

Iubitorii lui Harry Potter au acum o nouă ocazie de a se „juca” de-a vrăjitoarele. „Colegiul Vrăjitorilor” este un eveniment de acest gen, organizat, recent, de comunități de fani din Danemarca și Polonia.

Pasiune comună

La eveniment au participat circa 200 de oameni din 11 țări, care au dorit să sărbătorească împreună pasiunea lor pentru lumea vrăjitoarelor. Întreaga acțiune se bazează pe idei și personaje din binecunoscutele romane ale scriitoarei britanice J.K. Rowling. Eroii joacă roluri de profesori, studenți și vrăjitori din Hogwarts. Locul de desfășurare este unul special: Castelul Czocha, dintr-o zonă rurală din Polonia.

Organizatorii explică: „Dorim ca toți cei care vin aici să se simtă minunat. Copiii folosesc draperii pe post de rochii și bețe în loc de baghete și pretind că sunt magicieni. Noi suntem adulți (vârsta minimă este 18 ani), avem costume mai frumoase și interacționăm unii cu alții”, precizează ei. Participanții primesc o „uniformă”: o robă frumoasă și o cravată.

În Danemarca, spectacolele de acest gen sunt foarte populare, circa 10.000 de persoane sunt implicate în acest fel de activități.

Prima sesiune a avut loc în noiembrie 2014, iar următoarele vor fi în aprilie 2015. Pentru patru zile de distracție, doritorii plătesc 280 de euro de persoană. Sunt așteptați să se înscrie 114 „vrăjitori”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: