Spotify are planuri de a majora tarifele abonamentelor în viitorul apropiat, iar prima țară vizată de această creștere va fi Statele Unite ale Americii.
Spotify pregătește majorarea tarifelor abonamentelor în toată lumea, dar aceasta va avea loc treptat, urmând să se desfășoare în următoarele câteva luni. Utilizatorii din diferite țări ar putea vedea o creștere diferită a prețului în funcție de locația lor geografică.
Spotify va furniza mai multe detalii despre aceste modificări pe măsură ce vor fi implementate.
Cu cât se vor scumpi abonamentele Spotify
Spotify Premium va suferi o ajustare de preț în Statele Unite, urmând să coste 11 dolari în loc de 10 dolari. Această modificare, deși reprezintă o creștere de preț, nu este una semnificativă. Este important de menționat că aceasta reprezintă prima scumpire pe care compania o aplică în Statele Unite de la lansarea sa acum 12 ani.
Compania suedeză explorează mai multe modalități pentru a-și crește veniturile, iar o creștere a prețului pentru abonamentul Premium nu este singura soluție. În curând, va fi lansat un nou tip de abonament denumit „Supremium”, care va oferi utilizatorilor o experiență audio îmbunătățită, prin sunet lossless.
Pe lângă aceasta, abonații vor avea acces la un număr limitat de cărți în format electronic, acolo unde acest conținut este disponibil.
Artiștii de pe Spotify ar urma să fie plătiți mai bine
Platformele de streaming muzical precum Spotify ar trebui să se pregătească pentru o nouă rundă de analiză. Un parlamentar cheie din comisia de cultură a Parlamentului European dorește ca giganții de streaming să plătească mai bine și să ofere mai multă vizibilitate creatorilor și artiștilor europeni.
„Există o lacună în regulamentul nostru. Trebuie să o umplem”, a declarat parlamentarul social-democrat spaniol Iban García del Blanco într-un interviu acordat Politico. El lucrează la un raport despre care promite că va fi „intruziv pe această piață” pentru că „este cel mai dezechilibrat subsector al sectorului cultural în acest moment”.
Mișcarea recentă a Parlamentului European de a atenționa Spotify și alte platforme de streaming similar evidențiază frustrările exprimate de cântăreți, artiști și interpreți cu privire la modul în care autoritățile UE au abordat această problemă.
În ultimii ani, giganții din domeniul streamingului au câștigat o putere considerabilă și au dominat industria muzicală, lăsând mulți artiști într-o situație precară.