„Aboliți Poliția” – America începe să semene cu Irak, Somalia sau Libia

„Aboliți Poliția” – America începe să semene cu Irak, Somalia sau Libia

Cine nu a luat în serios ce se întâmplă acum în America și a crezut că este vorba doar de incidente pasagere, s-a înșelat amarnic.

Un editorial de John Daniel Davidson pentru The Federalist.

Dacă ați crezut că „Aboliți Poliția” – cu forma mai moderată „Opriți finanțarea Poliției” – nu era decât un slogan stupid pe care ziariștii docili, universitarii vigilenți și politicienii imorali îl postează pe Twitter pentru a-și arăta sprijinul față de mișcarea Black Lives Matter (BLM), atunci înseamnă că nu ești în pas cu Revoluția.

Săptămâna trecută, primarul Los Angelesului, Eric Garcetti, a anunțat că municipalitatea va reduce bugetul departamentului de poliție (faimosul LAPD) cu 100 de milioane de dolari, aducându-l la suma de 150 de milioane, suma urmând să fie „reinvestită în comunitățile negre și de culoare”.

Tăierile de la fondurile poliției din LA vor constitui cea mai mare parte a fondului de 250 de milioane de dolari ce vor fi afectați pentru „a pune capăr rasismului din orașul nostru”, a declarat Garcetti.

Modul exact în care aceste milioane vor fi cheltuite rămâne necunoscut, dar primarul vorbește despre investiții „în locuri de muncă, educație și vindecare”.

Nu se știe cum reducerea fondurilor pentru poliție va promova vindecarea, într-un oraș răvășit de jafuri generalizate și de rebeliuni care l-au obligat pe Garcetti să ceară ajutorul Gărzii Naționale pentru a restabili ordinea în weekendul trecut.

Dar arată în ce măsură BLM a putut să transforme ceea ce ar fi trebuit să fie un haștag idiot pe Twitter într-o măsură politică reală.

La Minneapolis, acolo unde George Floyd a decedat la arestare, pe 25 mai, declanșând manifestații și revolte la scară națională, Departamentul pentru Parcuri și Recreere al municipalității a pus capăt contractului cu serviciul de poliție, joi, în urma unei declarații similare luate de inspectoratul pentru educație al orașului.

Universitatea din Minnesota, muzeele și alte locuri publice au denunțat și ele contractele pe care le aveau cu poliția.

Acest lucru înseamnă că parcurile nu vor mai utiliza poliția orașului pentru a gestiona evenimentele organizate aici, iar poliția parcurilor nu va mai răspunde solicitărilor de asistență din partea poliției municipale.

Înseamnă și că în școli nu vor mai fi afectați ofițeri de poliție. Înseamnă, în general, mai puțini polițiști care acționează în oraș.

Unii din Minneapolis vor să meargă chiar mai departe. Săptămâna aceasta, reprezentanta Democrată Ilhan Omar a sprijinit ideea dezmembrării Departamentului de Poliție din Minneapolis (lucru care s-a și întâmplat duminică – n.r.), idee enunțată de un membru al Consiliului municipal care dorește să „reinventarea a ceea ce înseamnă siguranța”  și „reinvestirea în competențî culturală și pregătire în domeniul sănătății mentale, dezescaladare și rezolvarea conflictelor”.

Activiștii BLM sărbătoresc aceste evoluții ale evenimentelor – au fost una dintre solicitările lor esențiale – dar și persoane precum Brian Fallon, fost purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție și secretar de presă al campaniei electorale a lui Hillary Clinton, ca și grupuri de reflecție presupus moderate precum Niskanen Center’s Center, condus de Will Wilkinson, care a postat pe Twitter un mesaj ironic în care scrie: „comunităților nu li se mai cere să finanțeze poliția din taxele lor, ele vor adopta ale forme de securitate mai de încredere”.

Fallon, Wilkinson și alții ca ei par complet inconștienți că aceste alte forme de securitate – mafia, cartelurile, milițiile înarmate – sunt mult puțin de încredere decât poliția.

Ne puteți urmări și pe Google News