Evenimentul Zilei > Social > A XVII-a ediție a Galei Tânărului Actor – HOP a început la Costinești
A XVII-a ediție a Galei Tânărului Actor – HOP a început la Costinești

A XVII-a ediție a Galei Tânărului Actor – HOP a început la Costinești

Cea de-a XVII-a ediție a Galei Tânărului Actor - HOP a început marți cu un spectacol de muzică și dans susținut de doi dintre câștigătorii ediției precedente.

Emoke Pal și Ruxandra Maniu, cărora li s-au alăturat toți cei 38 de tineri actori care au intrat în finală. Directorul galei, regizorul Radu Afrim, a spus că-i cunoaște pe toți cei care intră în concurs și așteaptă de la ei să lucreze liber și dezinhibați. "Mă aștept să fie foarte liberi. Acesta este cuvântul sub care eu am lucrat de când mă știu și sub care vreau să lucreze și alții: liberi, liberi, liberi, dezinhibați și fără prejudecăți. Dacă anul trecut tinerii actori erau de top, anul acesta mă aștept ca tinerii actorii să fie de super-top", a declarat Radu Afrim pentru Agerpres.

El a afirmat că deși până la preselecție nu știa nimic despre niciunul dintre tinerii intrați în concurs, după ce i-a văzut cum s-au prezentat la preselecție are încredere că spectacolele vor fi de înaltă calitate.

„Chiar tremur pentru fiecare ca și cum ar fi produsul meu. Eu pe unii nu-i știam deloc până la preselecție, calitatea spectacolelor este garantată. Am fost la preselecție și i-am văzut pe toți cei 21 de la individual sunt perfecți, cele patru grupuri cred că sunt foarte bune pentru că am un juriu foarte bun de preselecție, deci mă bazez pe ei, plus că mă bazez să fie foarte spectaculoși pe exercițiile lor din afara concursului și pe un public foarte deschis pentru că ei trebuie încurajați fiindcă sunt la început de drum, deși unii lucrează deja prin teatre, prin filme", a spus Radu Afrim.

În cursa pentru câștigarea titlului de „Cel mai bun tânăr actor" al celei de-a XVII-a ediție a Galei Tânărului Actor – HOP, intră 38 de tineri – 21 la secțiunea individual și restul la secțiunea grup.  Juriul ediției din acest an a galei îi are în componență pe regizorii Gianina Cărbunariu și Tudor Giurgiu, pe actorii George Mihăiță și Ana Ularu și pe dansatoarea și coregrafa Ioana Marchidan.

Tema ediției din acest an este „Joacă-te cu mine! Sunt om. Nu personaj". Concursul a fost deschis cu spectacolul de la secțiunea grup "O poveste imposibilă", scenariu și regia Alina Suărășan (fragmente din „Visul unei nopți de vară", „Nora", „Faust", „Unchiul Vanea"), cu Lucian Ionescu, Dana Marineci, Smaranda Nicolau, Ana Bianca Popescu, Oana Cristina Pușcatu și Alina Suărășan, urmați de cinci dintre finaliștii de la secțiunea individual.

În cea de-a doua zi a galei vor intra șase tineri de la secțiunea individual, iar la secțiunea grup va fi prezentat spectacolul „Feromonii" de Theo Herghelegiu, regia Vlad Volf. Seara se va încheia cu episodul 2 din Bonus HOP Shop, la care vor participa toți concurenții HOP 2014.

A XVII-a ediții a Galei Tânărului Actor, al cărei director artistic este regizorul Radu Afrim, se desfășoară în perioada 9-12 septembrie la Vox Maris Grand Resort din Costinești,. Gala Tânărului Actor – HOP este un program permanent al UNITER, singular în peisajul festivalier autohton, și are ca scop promovarea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic de stat și particular. Evenimentul este organizat de UNITER și Vox Maris Grand Resort Costinești, iar coorganizator este Ministerul Culturii.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: