Evenimentul Zilei > Actualitate > A treia suspendare, disperare sau cacealma pentru votanţii USL
A treia suspendare, disperare sau cacealma pentru votanţii USL

A treia suspendare, disperare sau cacealma pentru votanţii USL

Convingerea eşecului sau strategie pentru a-şi mobiliza electoratul la vot?

Nici nu a avut loc referendumul şi voci din USL vorbesc deja despre iniţierea unui al treilea demers de suspendare a lui Traian Băsescu, dacă acesta se va întoarce la Cotroceni.
Secretarul general adjunct al guvernului, Dan Mihalache (PNL), a declarat ieri, la B1TV, că, dacă referendumul nu va fi validat, el trebuie repetat, până când va avea loc un referendum valid. În tot acest timp, preşedintele rămâne suspendat, a mai adăugat Dan Mihalache.
Şi Sorin Roşca Stănescu, liberal şi sfătuitor al lui Crin Antonescu, avansa, pe siteul corectnews, aceeaşi ipoteză. „(…) pentru o suspendare deja validată de Curtea Constituţională, organizează un nou referendum, în speranţa ca cetăţenii se vor prezenta la vot”, scrie el.
La mâna Parlamentului
Cert este că USL şi-a lăsat deschisă o portiţă către a treia suspendare. Hotărârea Parlamentului nr. 34/2012 prevede că, „în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat”.
PDL a atacat prevederea respectivă la Curtea Constituţională, dar aceasta a respins, ieri, contestaţia. Ca urmare, USL poate relua demersul de suspendare, exact pe baza aceloraşi acuzaţii. Dacă însă s-a plictisit, Puterea poate să-i pună în cârcă, suplimentar, lui Băsescu şi acuzaţia de defăimare a României şi de subminare a economiei naţionale.
USL a depus deja plângere penală pe această temă. Într-un interviu acordat cotidianului „România Liberă”, însuşi Traian Băsescu s-a arătat convins că îl paşte a treia suspendare. „Ei au trecut deja la pregătirea planului B, nemizând pe faptul că va fi validat referendumul”, a spus el.
Citiţi şi:

  • PDL recomandă votanţilor săi să nu participe la referendum
  • Traian Băsescu, trei minute memorabile despre abuzul de putere: "Abia acum vine criza!" Citeşte integral declaraţia | VIDEO
  • OPRIŢI MAREA FRAUDĂ! Patru moduri prin care Ordonanţa USL elimină şansa unui referendum curat
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: