Evenimentul Zilei > Sport > A pierdut meciul pentru viață la 36 de ani. Fostul fotbalist bihorean de Liga I, Lucian Todea, suferea de o boală care l-a măcinat. Toți cunoscuții sperau într-o minune
A pierdut meciul pentru viață la 36 de ani. Fostul fotbalist bihorean de Liga I, Lucian Todea, suferea de o boală care l-a măcinat. Toți cunoscuții sperau într-o minune

A pierdut meciul pentru viață la 36 de ani. Fostul fotbalist bihorean de Liga I, Lucian Todea, suferea de o boală care l-a măcinat. Toți cunoscuții sperau într-o minune

Anunț șocant pentru lumea fotbalului din Vestul Țării. Lucian Todea a pierdut cel mai important meci: cel pentru viața sa. Lupta cu o boală care l-a măcinat.

Format la LPS Bihorul Oradea, Lucian Todea a debutat în Liga I în tricoul echipei UTA Arad la 20 de ani .Pe bancă era Marius Lăcătuș. Au urmat FC Bihor, Lotus Băile Felix, Dinamo II București, Corvinul Hunedoara, CSM Râmnicu Vâlcea, SCM Zalău, Crișul Chișineu Criș. S-a retras în 2018 de la CS Oșorhei. A fost diagnosticat cu o boală care l-a măcinat. A fost diagnosticat cu o boală agresivă care l-a măcinat.

Șansa sa la viață era considerată imunoterapia cu celule dentrice în Germania, Costul tratamentului este era 30.000-50.000 de euro, iar fosștii colegi s-au mobilizat pentru el. Lucian Todea și-a găsit locul la minifotbal, unde a fost component de bază al echipei Bad Boys Oradea, dar colegii au fost extrem de impresionați când în cadrul unei acțiuni de susținere l-au invitat să dea lovitura de începere și l-au văzut extrem de slăbit.

Anunțul că Lucian Todea nu mai este a fost făcut de jurnalistul Victor Mihalcea, probabil cel mai bun cunoscător al fenomenului sportive din Bihor.

<”Todică” era un copil fain. Ca un tip trecut prin fotbal l-am cunoscut bine. Desigur, nu mai bine decât colegii lui, însă am avut multe discuții. Suficient mi-a fost primul minut să-mi dau seama că puștiul din fața mea e un tip inteligent, cu suflet mare, talentat foc și cu mult umor. Mi-era drag să-l văd cum ghidonează ”coțofana” cu piciorul lui stâng. Mă făcea să zâmbesc la fiecare ”vorbă” aruncată în miezul jocului. O să ne fie dor de el. A încercat să se bată. Cât a putut. Prietenii i-au fost alături până în ultima clipă. Dar Lucian plecase, de o perioadă, nu mai era cu noi. Cu toții știau, dar așteptam o minune. Sunt lucruri pe care nu le putem controla. Dar trecătoare-s toate. Și peste un timp ne-om întâlni, cu toții pe Câmpiile Elizee, să dăm o miuță, cu voia lui Dumnezeu. Lucian Todea, s-a stins la numai 36 de ani. Drum lin, Lucică>, a scris Victor Mihalcea. Sincere condoleanțe, familiei!

Lucian Todea
Lucian Todea