A pierdut 3 ani din viață, încercând să lipească o bancnotă pe care a rupt-o din greșeală

A pierdut 3 ani din viață, încercând să lipească o bancnotă pe care a rupt-o din greșeală sursa: Facebook

O bancnotă care l-a determinat să-și irosească 3 ani din viață. Utilizatorul japonez de Twitter „Tomo” a refăcut o bancnotă de 10.000 de yeni (60 de euro) care fusese mărunțită în sute de bucăți, unul dintre cele mai dificile puzzle-uri. Din nefericire, tatăl său a mărunțit un plic vechi la locul de muncă, după ce a uitat că pusese în el o bancnotă de 10.000 de yeni cu câteva luni înainte. Bărbatul și-a dat seama de greșeală și i-a dat fiului său un proiect provocator.

El a luat acasă coșul de gunoi al mașinii de tocat și i-a spus fiului său că poate păstra bancnota tocată dacă o poate repara și o poate schimba cu una nouă la bancă. Deși suna ca o provocare imposibilă, băiatul a acceptat.

La jumătatea lunii februarie, Tomo a început să sorteze bancnotele de alte hârtii pentru a-și ajuta tatăl. Unele părți ale bancnotei erau mai mici și mai ușoare și puteau fi confundate cu hârtia obișnuită, ceea ce făcea dificil de spus dacă a găsit toate piesele.

O bancnotă buclucașă, greu de refăcut

Apoi a pus o altă bancnotă de 10.000 de yeni sub o folie de plastic transparent pentru a-l ajuta să rezolve puzzle-ul. Pentru a-și urmări progresul, el a plasat o bucată din bancnota mărunțită deasupra bancnotei întregi atunci când a recunoscut-o. Cu toate acestea, potrivirea fiecărei piese a fost dificilă, iar el a petrecut trei săptămâni pe acest proiect.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tomo a postat o fotografie a bancnotei parțial reconstruite pe 21 martie, numind-o cea mai bună variantă a sa. Părți din bancnotă lipseau de pe marginile mai ușoare, iar restul era în stare proastă. Cu toate acestea, tânărul japonez s-a bazat pe politica strictă de schimb de bancnote deteriorate a Băncii Japoniei.

O bancnotă din care au mai rămas mai mult de 2/3 poate fi schimbată pentru întreaga sa valoare. O bancnotă cu mai puțin de 2/5 nu poate fi schimbată, dar una cu 2/5 până la 2/3 poate fi schimbată pentru jumătate din valoarea sa. O altă cerință este ca piesele să aparțină aceleiași bancnote și ca numărul unic să fie lizibil.

Tomo a dus bancnota la Banca Japoniei la sfârșitul lunii trecute, iar inspecția bancnotei sale mărunțite a durat ceva timp. Recent, el a scris pe Twitter că a primit o nouă bancnotă de 10.000 de yeni pentru puzzle-ul său, mulțumind instituției pentru că a fost înțelegătoare.

Proiectul lui Tomo a devenit viral pe Twitter-ul japonez, unii utilizatori lăudându-i răbdarea și hotărârea, iar alții spunând că nu ar fi pierdut trei săptămâni nici pentru o recompensă de 10 ori mai mare decât cea pe care a primit-o băiatul.

sursa: odditycentral.com