Evenimentul Zilei > Actualitate > A nins o săptămână fără întrerupere într-o zonă din România. Zăpada a acoperit casele. VIDEO
A nins o săptămână fără întrerupere într-o zonă din România. Zăpada a acoperit casele. VIDEO

A nins o săptămână fără întrerupere într-o zonă din România. Zăpada a acoperit casele. VIDEO

Au căzut precipitații în cantități impresionante în țara noastră, iar în zonele montane din Vâlcea stratul de zăpadă are trei metri.

A nins din belșug în zona montană din județul Vâlcea, acolo unde zăpada s-a așternut în cantități impresionante. În stațiunea Vârful lui Roman, stratul de zăpadă a atins chiar și trei metri. Proprietarul unei case de vacanță s-a trezit că ninsoarea căzută i-a acoperit locuința. La Vârful Roman, aflat la o altitudine de 1.700 de metri a nins timp de o săptămână. Iar stratul de omăt a ajuns să măsoare trei metri.

A nins până când zăpada a acoperit casa

„Nu se mai vede nici acoperișul, gardul… sărim peste el.  Cum să mai desfacem o poartă?! Sărim peste ea…Ușa nu se mai vede, să mai intri… o să am de lucru!”. Spune bărbatul care a realizat filmarea.

Conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), azi vom avea parte de o vreme rece. Mai ales în sudul și sud-estul țării, însă în cea mai mare parte a teritoriului temperaturile vor fi sub normele climatologice. În nord-vestul, nordul şi centrul ţării, nebulozitatea va fi în general persistentă şi, pe arii restrânse, se vor semnala ploi slabe. La munte sunt așteptate precipitații mixte.

În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări, în special ziua, în regiunile estice. Maximele termice vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor încadra între -7…-5 grade.

În București este posibil să plouă, cerul va fi înnorat

În Capitala, cerul va fi înnorat și sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată, mai ales spre seară. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi de 14…15 grade Celsius, iar cea minimă de până la 4 grade Celsius. La munte, cerul va fi mai mult noros şi local se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări mai ales pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h. Temperaturile vor continua să scadă.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.