Fost prefect de Neamț și deputat PSD, Vlad Marcoci a murit în cursul zilei de azi în timp ce tăia lemne. el a fost a fost achitat după ce DNA l-a trimis în judecată.
Serviciul de Ambulanță Iași a fost alertat să intervină la o pensiune din județul Neamț. Din primele informații furnizate de persoana care a cerut ajutor, a rezultat că un bărbat de 55 de ani și-a pierdut cunoștința în timp ce tăia lemne.
Medicii ajunși de urgență la fața locului au stabilit că bărbatul se numește Vlad Marcoci și este fostul deputat PSD și prefect de Neamț.
Deși l-au resuscitat pentru o perioadă lungă de timp, medicii nu au mai putut să îl salveze.
„A fost găsit în stop cardio-respirator. Au fost aplicate manevre de resuscitare care, din păcate, nu au dat rezultat“, a declarat Dorice Albu, managerul Serviciului de Ambulanță Neamț.
Se ocupa de o pensiune turistică
După ce s-a retras din viața politică,Vlad Marcoci s-a ocupat de o pensiune turistică care se afla foarte aproape de lacul Bicaz. De altfel, decesul acestuia a fost înregistrat chiar în curtea acestei pensiuni.
Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, Vlad Marcoci era de profesie inginer, absolvind Facultatea de Construcţi Bucureşti, la profilul Utilaje Tehnologice. A fost prefect de Neamţ între 2000 şi 2001, după care a condus, în perioada 2006-2008, Consiliul Judeţean Neamţ. Apoi, între 2012-2016, a fost deputat în Parlamentul României, candidând din partea Partidului Social Democrat.
A fost preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, implicându-se în finanţarea şi implementarea unor proiecte de conservare şi protecţie a multor areale unice în România.
A fost achitat de Înalta Curte
Vlad Marcoci a fost achitat de judecătorii de laÎnalta Curte de Casație și Justiție după ce a fost trimis în judecată de către DNA, pentru fapte de corupție.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
”În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri. Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcția de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană”.