Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit pe grămada de pepeni
A murit pe grămada de pepeni

A murit pe grămada de pepeni

A stat în piaţă zi şi noapte. A vândut pepeni galbeni şi verzi până şi-a dat sufeltul.

Cătălina Cebuc, din Dabuleni, judeţul Dolj, a fost gasită moartă în ieri dimineaţă pe grămda de pepeni în Piata Centrală din Râmicu Vâlcea. De când s-au copt pepenii, femeia dormea lângă marfă de tema hoţilor într-un cort improvizat.
„Eu am văzut-o pe la ora 8.00, era culcată pe lubeniţe, avea o mână sub cap şi părea că dormea. Mi-am cumpărat un covrig şi când m-am întors am văzut-o în aceiaşi poziţie. Abia când m-am apropita de ea mi-am dat seama că este moartă”, povesteşte o clientă a bătrînei.
Unul dintre agenţii de pază din piaţă a sunat la 112. „O ştiam pe bătrână de câteva luni, dormea în piaţă lângă marfă de frică să-i nu-i fure hoţii pepenii”, a spus Vasile Preoteasa, agent de pază.
Vestea morţii femeii de 73 de an i-a şocat pe cumpărătorii dar şi pe comercianţii care o ştiau de mult pe bătrână. De ani de zile, timp de 2 – 3 luni pe ani, femeia era văzută zilnic de dimineaţa până seara în faţa cortului în care îşi ţinea marfa. „Nu mai era bună de muncă şi de aceea au lăsat-o copii să vândă marfă în piaţă. Se chinuia rău, era bolnavă  şi de două luni dormea în piaţă. Venea şi lua struguri de la mine şi mai stăteam de vorbă”, a spus Anica Mateescu, comerciant.
Medicii legişti au stabilit că bătrâna a murit în urma unui stop cardio respirator. Ca bătrâna din Dăbuleni sunt zeci de comercianţi care dorm direct pe mesele de ciment în piată sau pe lăzile cu marfă. „Nu avem de ales. Ori dăm marfa pe nimic la bişniţari, ori ne chinuim să stăm pe piaţă şi să o vindem. Suntem obligaţi să dormim lângă marfă pentru că altfel ne-o fură”, a spus Relu Ionescu din Grădinari, judeţul Olt.
Trupul femeii a fost ridicat de legişti pentru necropsie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News