Evenimentul Zilei > Sport > A murit fotbalistul care și-a petrecut ultimii 39 de ani în comă. Greșeala care l-a distrus în timpul unei operații
A murit fotbalistul care și-a petrecut ultimii 39 de ani în comă. Greșeala care l-a distrus în timpul unei operații

A murit fotbalistul care și-a petrecut ultimii 39 de ani în comă. Greșeala care l-a distrus în timpul unei operații

Jean-Pierre Admas, fost fotbalist francez, a încetat din viață după ce a intrat în comă în urmă cu 39 de ani, din cauza unei operații care s-a transformat în coșmar.

Fostul fotbalist francez Jean-Pierre Adams (73 de ani) a murit după ce s-a aflat în comă timp de 39 de ani. Decesul a fost pronunțat luni, la spitalul Universității Nimes.

Soția i-a fost alături lui Jean-Pierre Adams după ce a stat 39 de ani în comă

Sportivul s-a născut în anul 1948, la Dakar, în Senegal. La data de 17 martie 1982, atunci când abia împlinise 34 de ani, Adams s-a dus să efectueze o intervenție chirurgicală. Suferise o ruptură de ligamente și avea nevoie de operație. „Încep să mă pregătească. Anestezistul va veni în câteva minute”, i-a transmis fotbalistul soției sale, Bernadette, care se afla lângă el în spital.

Dar, din cauza unei doze greșite de anestezie, a suferit un bronhospasm, o contracţie a bronhiilor care face dificilă respiraţia, iar creierul a rămas fără oxigen. 39 de ani au trecut de atunci, timp în care francezul s-a aflat într-o stare vegetativă. În anii ‘90, o instanță a decis că anestezistul și stagiarul se fac vinovați pentru că au greșit dozajul. Ei au primit câte o lună de închisoare cu suspendare și au fost amendați.

„Pe Facebook, oamenii îmi spun că ar trebui să fie deconectat de la aparate. Dar el nu este conectat. Pur și simplu nu am curajul să nu-i mai dau mâncare și apă”, spune soția ghinionistului pacient. „Are o rutină normală. Se trezește la 7 ani, mănâncă … Poate că se află într-o stare vegetativă, dar poate auzi și sta pe un scaun cu rotile”, declara Bernadette, care se declara a fi total împotriva eutanasierii.

A fost antrenat și de românul Stefan Kovacs

Antrenorul român, Ștefan Kovacs, a lucrat cu fundașul francez, la naționala Franței. Despre el și Marius Tresor, tehnicianul a spus că reprezintă „Garda Neagră”.

Fundaș central, Jean-Pierre Adams a trecut pe la echipele Entente, Nimes, Nice, Mulhouse și Chalon. Apogeul l-a prins în perioada 1977-1979, atunci când a evoluat pentru gruparea PSG. A fost un nume important în fotbalul din Hexagon și a îmbrăcat de 22 de ori tricoul primei reprezentative a Franței.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: