Evenimentul Zilei > Social > A murit celebrul actor din Top Gun şi Die Hard. Avea doar 66 de ani. A fost „un far de lumină și putere”. Foto
A murit celebrul actor din Top Gun şi Die Hard. Avea doar 66 de ani. A fost „un far de lumină și putere”. Foto

A murit celebrul actor din Top Gun şi Die Hard. Avea doar 66 de ani. A fost „un far de lumină și putere”. Foto

Actorul celebru din Top Gun și Die Hard a murit la doar 66 de ani, după o boală lungă. Anunțul a fost făcut de către colegii săi de la universitate, unde lucra ca profesor de teatru în Universitatea Nevada, Las Vegas.

Clarence Gilyard, a cărui carieră s-a întins pe o perioadă de 30 de ani, a fost cunoscut după ce l-a interpretat pe Theo, hackerul informatic, în filmul de succes Die Hard, unde era adversarul lui Bruce Willis. Actorul a fost descris drept „un far de lumină și putere” de către colegii săi de la universitate. Clarence Gilyard Jr. a murit la vârsta de 66 de ani, după o lungă boală.

„Profesorul Gilyard a fost un far de lumină și forță pentru toți cei din jurul lui”, a spus președintele UNLV  Heather Addison. „De câte ori îl întrebam cum este, el declara cu bucurie că este „Binecuvântat!” Dar noi suntem cu adevărat cei care au fost binecuvântați să-i fim colegi și studenți atâția ani. Vă iubim și vă vom simți lipsa, profesor G!”

A dat lovitura cu filmul Top Gun, alături de Tom Cruise

Înainte de a deveni cunoscut pe marele ecran, actorul născut în Washington a avut o serie de apariții la televiziuni. Și-a făcut debutul în filmul din 1986 Top Gun, alături de Tom Cruise.
Image
În 1993 a jucat în Walker, Texas Ranger. Gilyard a apărut în toate cele 196 de episoade ale celui de-al optulea sezon al emisiunii, alături de Chuck Norris, înainte de a se încheia în 2001. Înainte de cariera sa în actorie, Gilyard a petrecut un an la Academia Forțelor Aeriene. Ulterior și-a obținut diploma de licență în actorie.

Image

Un alt rol care i-a adus faima: Matlock

De asemenea, el a jucat într-un rol care i-a adus un nou succes. Aici l-a interpretat pe Conrad McMasters – mâna dreaptă a avocatului Ben Matlock – în drama de succes Matlock, între 1989 și 1993.

Înainte de a muri, marele actor lucra ca profesor de teatru la Universitatea din Nevada, Las Vegas.

Zeci de fani i-au adus un omagiu lui Gilyard după ce a apărut vestea morții sale. Chris Reed, starul din Sons of Anarchy, l-a catalogat pe Gilyard drept „o prezență legendară pe ecran”, scrie independent.co.uk.