A fost ultima dorință a poetului Lucian Avramescu. Va fi înmormântat într-un loc cu totul neobișnuit

A fost ultima dorință a poetului Lucian Avramescu. Va fi înmormântat într-un loc cu totul neobișnuit

Lucian Avramescu a exprimat o ultimă dorință înainte de-a muri la vârsta de 73 de ani. Poetul a transmis că vrea să fie înmormântat într-un loc la care a ținut enorm.

Poetul Lucian Avramescu a decedat, duminică, în casa pe care o deținea în comuna prahoveană Sângeru. La 73 de ani, el a fost găsit în stare de inconștiență, în stop-cardiorespirator. A fost supus manevrelor de resuscitare, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Poetul Lucian Avramescu și-a dorit să se odihnească în livada la care a ținut foarte mult

Scriitorul va fi înmormântat miercuri, 15 decembrie, în propria livadă din localitatea Sângeru. A fost o ultimă dorință pe care a avut-o Lucian Avramescu. Și cu care a fost de acord și patriarhul Daniel. O procesiune neobișnuită, despre care nu se poate spune că încalcă legea. Pentru că nu se specifică explicit locul celor decedați este într-un cimitir autorizat.

Foto: arhiva EVZ

Lucian Avramescu a urmat cursurile Facultăţii de Horticultură a Universităţii din Craiova, pe care a absolvit-o în 1971, cu o licenţă în arhitectura peisageră. „Aici m-am născut. Aici vreau să rămân. Între patru meri încape și o cruce simplă și un mormânt în iarbă al poetului”, a scris Lucian Avramescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform informațiilor din „Dicţionarul general al literaturii române”, el s-a reorientat apoi spre cursurile Facultăţii de Jurnalism, din cadrul Universităţii din Bucureşti.

În 1967 a fost consemnat debutul său, cu poezie şi reportaje, în „România literară” şi „Luceafărul”. Datorită calităților sale, Lucian Avramescu a condus cenaclul „Serbările Scânteii Tineretului” până în 1985.

O cariere impresionantă în literatură

A lucrat ca ziarist la „Orizont” (Râmnicu Vâlcea, 1975), în timp ce la „Scânteia tineretului” a fost redactor-şef adjunct. A mai activat la „Suplimentul literar-artistic al ‘Scânteii tineretului'” (1986-1989) şi la „Tineretul liber”, ziar înfiinţat la 22 decembrie 1989.

După Revoluție, numele cunoscutului poet a fost în prim-plan mai ales după ce a fondat Agenţia de ştiri ‘A.M. Press’ (1991). La acea vreme a fost prima agenţie de presă cu capital privat înfiinţată după 1989.

A publicat volume de versuri, note de călătorie, antologii, eseuri şi pamflete jurnalistice. Volumele: „Poeme” (Bucureşti, 1975), „Stele pe dealuri” (Craiova, 1976), „Transplantul de albastru” (Bucureşti, 1976), „Un liber albatros” (Bucureşti, 1978), „Ei, aş, spunea poetul” (Bucureşti, 1980), „Nu cer iertare” (vol. I-III, Bucureşti, 1981-1985), „Bună seara, iubito” (vol.I – 1986), vol. II – 2000) sunt reprezentative acesta.