Evenimentul Zilei > EVZ Special > A fost supranumită „Echipa de vis” și a adunat cele mai multe staruri din istorie
A fost supranumită „Echipa de vis” și a adunat cele mai multe staruri din istorie

A fost supranumită „Echipa de vis” și a adunat cele mai multe staruri din istorie

La jocurile Olimpice de la Barcelona - 1992 a putut fi văzută echipa cu cea mai mare concentrație de vedete.

I s-a pus eticheta „Dream Team” și este considerată chiar și de cei care nu sunt suporteri înfocați ai baschetului cea mai mare echipă care a existat vreodată. Este vorba despre o națională, cea trimisă de Statele Unite ale Americii la Jocurile Olimpice de vară găzduite de Barcelona în 1992.

Acea formație înseamnă și acum unul dintre marile tablouri din istora celui mai mare eveniment sportiv al lumii. Bineînțeles, diferența dintre baschetul jucat în SUA, în NBA, și restul lumii era uriașă. Până în 1992, la Olimpiadă puteau participa doar jucători amatori. Regula era fentată ușor de sovietici și celelalte țări din blocul comunist. Aceștia le creau sportivilor consacrați un statut de amator, angajându-i în locuri de muncă obișnuite.

Federația Internațională de Baschet a decis, în aceste condiții, să dea drumul la spectacolul adevărat odată cu Olimpiada de la Barcelona. Astfel, naționala de baschet a trecut Oceanul bazându-se pe titani din NBA: Patrick Ewing (NY Knicks), Larry Bird (Boston Celtics), Scottie Pippen și Michael Jordan (ambii de la Chicago Bulls), Clyde Drexler (Portland Trail Blazers), Karl Malone și John Stockton (ambii de la Utah Jazz), Charles Barkley (Phoenix Suns) și Magic Johnson (LA Lakers). Nume cunoscute în toată lumea, devenite familiare și în România, pentru că după Revoluție, TVR începuse să transmită meciuri din NBA.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE