Evenimentul Zilei > EVZ Special > A fost odată la Hollywood! Adevărul sinistru din spatele siluetei de invidiat a lui Audrey Hepburn
A fost odată la Hollywood! Adevărul sinistru din spatele siluetei de invidiat a lui Audrey Hepburn

A fost odată la Hollywood! Adevărul sinistru din spatele siluetei de invidiat a lui Audrey Hepburn

„Eleganța este singura frumusețe care nu se ofilește niciodată”, spunea cândva actrița considerată una dintre legendele istoriei stilului de la Hollywood, Audrey Hepburn.

Audrey Hepburn a fost, probabil, una dintre cele mai frumoase actrițe pe care le-a avut Hollywood-ul. Suplă, elegantă și grațioasă, așa este amintită actrița care a reușit să depășească marile ecrane și să ajungă direct în inimile celor care au iubit-o. Puțini sunt, însă, cei care cunosc adevărul sumbru din spatele siluetei de invidiat pe care a afișat-o Audrey de-a lungul întregii vieți.

A supraviețuit cu bulbi de lalele și apă

La eleganța ei au contribuit, fără doar și poate, anii de balet practicați încă din copilărie, cu toate astea, în spatele siluetei ei se ascunde și o realitate sinistră: malnutriția. În anii în care avea cea mai mare nevoie de hrană, copil fiind, micuța Audrey a cunoscut foametea, ba chiar i-a ținut piept și a supraviețuit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Mama mea nu a avut ce mânca, până în punctul în care organismul ei a fost la un pas de a ceda. A reușit să supraviețuiască cu verdețuri, bulbi de lalele și apă. Avea momente în care era atât de slăbită încât nu se putea ridica din pat. Stătea întinsă zile întregi, citind, sperând că va reuși să nu se mai gândească în mod obsesiv la mâncare.

A suferit de astm și alte boli cauzate de malnutriție. Avea anemie acută și o formă severă de edem, despre care mama mi-a spus că începe de la picioare, iar când ajunge la inimă mori. Pentru ea ajunsese deja la genunchi atunci când s-a terminat războiul”, a spus fiul actriței, Luca Dotti, în una din cărțile sale.

A urcat pe culmile succesului

Născută pe 4 mai 1929 în Belgia, la Bruxelles, Audrey Hepburn se visa o balerină celebră, dar visul i-a fost năruit din cauza fizicului său mult prea firav, rezultat în urma foametei din timpul războiului. Astfel, viața a împins-o spre lumea căreia avea să-i aparțină în totalitate câțiva ani mai încolo: cinematografia.

Rolul plin de eleganță, grație și carismă din „Roman Holiday” au transformat-o într-un adevărat star în 1953 când a luat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. Iar de atunci, a urmat succes după succes în cinematografie, căci în același an, a fost premiată și cu trofeul Tony pentru rolul din piesa de teatru Ondine.

Printre filmele care au făcut-o celebră și care au rămas în memoria tuturor celor care le-au privit se regăsește „Breakfast at Tiffany’s”, pentru care a fost din nou nominalizată la Oscar. Celebra rochie neagră purtată de frumoasa Audrey Hepburn în film a fost vândută la o licitație pe impresionanta sumă de 467.200 lire sterline, în anul 2006.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: