Evenimentul ZileiInternationalA fost descoperit un nou virus ucigaș în China. Există pericolul izbucnirii unei noi pandemii

A fost descoperit un nou virus ucigaș în China. Există pericolul izbucnirii unei noi pandemii

A fost descoperit un nou virus ucigaș în China. Există pericolul izbucnirii unei noi pandemii
Cercetătorii chinezi au descoperit un nou virus despre care OMS susține că ar putea provoca o nouă pandemie. Langya Henipavirus poate da simptome severe și încă nu este clar cum s-a transmis de la animale la oameni.

Langya Henipavirus este cel mai nou membru al unei familii de viruși despre care se știe că ucide în 75% din cazurile severe. Pacienții infectați au dezvoltat o serie de simptome care sunt potențial fatale, susțin oamenii de știință.

Semnalul de alarmă a fost tras pentru prima dată de o echipă de medici chinezi, australieni și singaporezi, după ce virusul Langya, a fost depistat la 35 de pacienți din două dintre provinciile din estul Chinei. Virusul a fost detectat la persoanele care au avut contact cu animale și se presupune că a fost transmis inițial oamenilor prin intermediul scorpionilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există îngrijorare

Dr. Zhu Feng, unul dintre cercetătorii implicați în descoperirea virusului, a spus că unii pacienți au dezvoltat simptome severe, cum ar fi pneumonia. „Toți au avut febră (de aceea au mers la spital), cei mai mulți dintre ei au avut tuse sau oboseală, dar doar câțiva au prezentat simptome severe, cum ar fi pneumonie și un număr scăzut de trombocite”, a spus medicul.

El a mai afirmat că virusul Langya nu este la fel de mortal ca Hendranipavirus sau Nipah, deoarece niciunul dintre cei infectați nu a murit sau nu a trebuit să fie internat la terapie intensivă. Cercetătorii nu cunosc încă prea multe detalii despre natura virusului și au fost cerut teste și studii solide pentru a afla cât de mare este amenințarea.

„Nu știm de ce și cum se transmite acest virus între animale și de la animale la oameni, dar vom începe să facem cercetări. Nu este nevoie să intrați în panică, deoarece nu este un focar sever, dar totuși trebuie să fim atenți”, a mai spus medicul chinez.

Următoarea pandemie

Langya este din aceeași familie de viruși cunoscuți sub numele de Nipah, care, la fel ca și coronavirusul, are o transmitere respiratorie. Virusul a fost catalogat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept unul dintre virușii care vor provoca următoarea pandemie.

Langya a fost descoperit în estul Chinei în timpul testării pacienților care aveau febră. Studiul doctorului Feng, care a fost publicat în New England Journal of Medicine, a analizat virusul după ce acesta a fost identificat și izolat.

Cercetarea a implicat 26 de pacienți. Cel mai frecvent simptom a fost febra, prezentă la toți pacienții. Al doilea a fost oboseala (54 %), al treilea a fost tusea (50%), iar al patrulea a fost greața (38 %), potrivit Mirror.co.uk.


Accesează: