Hamburgerul la eprubetă este gata. Vezi din ce este făcut și cât costă

Hamburgerul la eprubetă este gata. Vezi din ce este făcut și cât costă

Primul hamburger făcut în eprubetă va putea fi consumat în numai câteva luni, anunţă un om de ştiinţă olandez care susţine că a creat felul de mâncare în laborator.

Va arăta şi, probabil, va avea acelaşi gust ca un hamburger obişnuit, a spus Mark Post, inventatorul hamburgerului în eprubetă, potrivit variantei on-line a publicaţiei Daily Mail. Carnea, produsă din celule stem Profesor la Universitatea din Maastricht (Olanda), Post şi-a petrecut ultimii şase ani încercând să transforme celulele stem în carne şi a declarat public de curând faptul că are de gând să îşi prezinte invenţia în octombrie, în speranţa că va fi gătită de celebrul bucătar engelz Heston Blumenthal. Carnea creată în laborator va dăuna mai puţin mediului înconjurător, va reduce numărul de sacrificii animale şi va hrăni populaţia amatoare de fast-food, sunt argumentele cu care omul de ştiinţă îşi susţine invenţia. Un hamburger de 220.000 de lire Dezavantajul este că preţul unui astfel de hamburger îl va depăşi cu mult pe cel al celul cumpărat acum de la fast-food, în condiţiile în care producerea prototipului costă aproximativ 220.000 de lire sterline. Profesorul spune însă că în cele din urmă preţul lui va scădea şi va putea fi cumpărat cu aceleaşi sume ca şi carnea obişnuită. Mark Post a creat până acum o bucată de carne de vită care măsoară 3 cm lungime şi 1,5 lăţime şi care are o culoare rozalie, însă este convins că până la toamnă va putea ajunge la dimensiunile şi culoarea exactă a cărnii folosite pentru hamburgeri.

Ne puteți urmări și pe Google News