Trei pacienţi au murit după ce au rămas fără oxigen la Spitalul Victor Babeș. Firma care se ocupa de mentenața ventilatoarelor de la Spitalul Victor Babeş, ar fi deținuță, potrivit Antena 3, de familia fostului ministru liberal al Finanțelor, Sebastian Vlădescu.
Firma care se ocupa de ventilatoarele de oxigen din unitatea mobilă în care s-a produs tragedia ar fi potrivit unor surse, Medist SRL.
O firmă care ar fi controlată de familia fostului ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu.
Astfel, potrivit termene.ro, societatea este deținută de fiul acestuia, Alexandru Sebastian Vlădescu și de soția fostului demnitar, Carmen Vlădescu. Împreună au 50,5% din părțile sociale. Alți acționari semnificativi: Ionel Manole cu 34% și Florin Gheorghe Coica cu 8 procente. Anul trecut firma a avut o cifră de afaceri de 65 milioane de lei, 87 de angajați și un profit de 6,4 milioane de lei.
„Reprezentanții firmei care au venit cu aceste tiruri, trimise de către Ministerul Sănătății și Raed Arafat la Spitalul Victor Babeș, în momentul în care li s-a sesizat de către angajații spitalului că există o problema cu presiunea, au refuzat să vină să vadă care este motivul defecțiunii”, a declarat Gabriela Firea, luni seara, la Antena 3.
Trei pacienţi au murit, luni seară, după intrarea în stop cardio-respirator ca urmare a unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Alte cinci persoane au fost transferate, în stare gravă, la alte spitale.
S-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă
Poliţiştii şi procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea celor trei pacienţi lăsaţi fără oxigen din cauza unei avarii la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.
Tragedia s-a produs, astăzi, în jurul orei 17.00, însă a fost ţinută ascunsă, timp de câteva ore, atât de Minsterul Sănătăţii, cât şi de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.
Dosar la DNA pentru luare de mită și trafic de influență
Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a fost trimis în judecată de DNA pe 15 noiembrie 2019 pentru luare de mită şi trafic de influenţă.
Potrivit DNA, dosarul are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005 - 2017, respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro de către o companie străină, cu titlu de comisioane, unor oficiali români în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate.