Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan susţine că liderii partidului vor purta o discuţie cu Mona Muscă cu privire la eventualitatea unei candidaturi la alegerile parlamentare, pentru că fostul deputat liberal-democrat merită o "a doua şansă". "Nu se află pe nici o listă (de propuneri ale organizaţiilor judeţene ale PDL - n.r.) numele Monei Muscă sau cel al Monicăi Macovei. Asta nu înseamnă că, dacă în perioada următoare, ele îşi vor exprima intenţia de a candida, vom lua în calcul", a declarat Stolojan, într-o conferinţă de presă.
El a subliniat că, până în prezent, nu a discutat cu Mona Muscă sau Monica Macovei acest subiect.
"Eu personal nu am vorbit cu niciuna din ele. Mona Muscă are intenţia de a redeschide în septembrie acel proces. Personal cred că ea a plătit cu vârf şi îndesat o greşeală făcută în tinereţe. S-a retras din viaţa politică şi eu cred că orice om are dreptul la o a doua şansă, mai ales că este vorba de Mona Muscă şi ştim cu toţii ce a făcut dumneaei pentru România în toată această perioadă", a mai spus Stolojan, citat de Mediafax.
Deocamdată, la nivelul partidului s-a încheiat prima etapă a pregătirilor pentru alegerile parlamentare, respectiv trimiterea listelor cu propuneri de candidaţi ale organizaţiilor judeţene către conducerea centrală a partidului. Urmează analizarea de o comisie a conducerii centrale a criteriilor de eligibilitate a candidaţilor propuşi, iar, pe 11 august, etapa a treia ce constă în prezentarea candidaţilor PDL pe colegii.
În ceea ce priveşte candidatura sa, Theodor Stolojan susţine că nu a luat încă o decizie, dar, dacă s-ar hotărî, ar candida într-un colegiu din judeţul Dâmboviţa, fiind născut la Târgovişte, sau din Bucureşti, unde locuieşte.
Mona Muscă îşi cere reabilitarea Fosta deputată a cerut instanţei, în data de 10 iulie, să revizuiască decizia privind colaborarea sa cu Securitatea în condiţiile în care Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii a fost declarat instituţie neconstituţională. Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel.
CNSAS a dat verdict de colaborare a Monei Muscă cu Securitatea, iar contestaţia sa la această decizie a fost respinsă de Curtea de Apel. Ulterior, Muscă a demisionat din Parlament, iar apoi s-a retras şi din PLD, partid din care făcea parte la acea vreme.
Mona Musca a depus, în 12 octombrie 2006, la CNSAS un document prin care contesta decizia de colaborare cu Securitatea ca poliţie politică pe care a primit-o de la CNSAS prin care se stabilise că aceasta făcuse poliţie politică.
CNSAS a respins, în 7 noiembrie 2006, contestaţia Monei Musca, astfel că a rămas valabilă prima decizie luată de Colegiu, prin care instituţia stabilise că deputatul făcuse poliţie politică.
CITIŢI ŞI:
Mona Muscă. Sfârşit de poveste Şi tu, Mona?
Secretul Monei Mona Muscă, lustrată de Societatea Timişoara
EDITORIALUL EVZ: Nu aveţi nicio scuză!
Unde au dispărut notele informatoarei "Dana"?
(17:05)
DEZBATERE evz.ro: Sunteţi de acord ca Mona Muscă să se întoarcă în politică?