Chen era activist pentru drepturile omului și a dorit, încă de la primele îmbolnăviri, să relateze care este situația reală în Wuhan. El a dispărut, însă, joi.

Jurnalistul chinez a urcat pe internet mai multe videoclipuri din spitale și de pe străzile goale ale orașului atacat de temutul virus.

Chen a vrut prin activitatea sa să arate abordarea greșită prin care guvernarea chineză a ales să gestioneze criza epidemică.

Într-unul din videoclipurile sale, activistul descrie lipsa de materiale medicale precum măști, costume pentru hazmat și alte echipamente de protecție. Cu adevărat îngrijorătoare este lipsa de personal medical și kituri de testare pentru virus.

„Avem nevoie de medici. Focarul este încă grav. Multe probleme nu sunt rezolvate”, a spus tânărul într-un videoclip.
„M-a sunat departamentul de justiție. M-a sunat și postul de poliție din Qingdao. M-au întrebat unde mă aflu. Mi-au cerut să colaborez cu ancheta lor”, a spus Chen, care a continuat spunând că autoritățile l-au întrebat unde locuiește, ba chiar au vorbit cu părinții săi.

„Mi-e teamă. Am virusul în fața mea. În spatele meu este aplicarea legii din China. Nu m-am speriat de moarte, crezi că mi-e teamă de tine, Partidul Comunist Chinez?”, a declarat jurnalistul, după care a promis că va continua să raporteze realitatea atâta timp cât va rămâne în viață.

Unul dintre prietenii lui Chen a urcat recent un videoclip în care susține că acesta a fost luat cu forța de oficialii chinezi, care i-ar fi confiscate și telefonul.

Potrivit acestuia, autoritățile i-au anunțat pe părinții lui Quishi că acesta se află în carantină pentru că a fost expus la virus. Ceea ce este puțin ciudat este faptul că bărbatul nu poate fi contactat pe mobil, în ciuda faptului că nu este interzisă folosirea telefonului în carantină, informează New York Post.