Evenimentul Zilei > EVZ Special > A dezvăluit identitatea istorică a legendarului Dracula
A dezvăluit identitatea istorică a legendarului Dracula

A dezvăluit identitatea istorică a legendarului Dracula

A fost consilier al senatorului american Edward Kennedy privind afacerile externe ale României, dar şi al Departamentului de Stat al SUA în timpul regimului comunist.

Profesor Emerit de istorie al Boston College şi co-autor al bestseller-ului „In Search of Dracula”, care a dezvăluit identitatea istorică a legendarului Dracula pentru prima data.

Isoricul american de origine română dr. Radu Florescu s-a născut la 23 octombrie 1925, în Bucureşti, fiind fiul unui diplomat român.

Cu puţin timp înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, la vârsta de 13 ani, a părăsit România cu destinaţia Londra, acolo unde tatăl său era consilier la Legaţia României.

Aici, a câştigat o bursă la Christ Church, Universitatea Oxford, unde a studiat artele şi literele.

Şi-a continuat studiile la Indiana University din Statele Unite Americii, unde a obţinut diploma de doctor în istorie.

În 1953 s-a alăturat Boston College din Massachusetts, unde a fost asistent universitar (1953-1956), profesor colaborator (1956-1962), profesor asociat (1962-1989), profesor (1989-1997). În 1997 i-a fost acordat titlul de profesor emerit.

Ultima sa apariţie în public la Boston College a avut loc în toamna anului 2013, când a avut loc o sesiune de autografe pentru noul său roman scris împreună cu profesorul Matei Cazacu, ”Legăturile de sânge ale lui Dracula: O saga a familiei Florescu” (Hamilton Books, 2013), în care spune povestea legăturilor dintre familia Floreştilor şi domnitorul Vlad Ţepeş.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: