Evenimentul Zilei > Actualitate > A curs sânge la Stabor. Divorț în stil țigănesc. Executat de un urmărit internațional
A curs sânge la Stabor. Divorț în stil țigănesc. Executat de un urmărit internațional

A curs sânge la Stabor. Divorț în stil țigănesc. Executat de un urmărit internațional

Un interlop condamnat în România și în Germania pentru zeci de spargeri este căutat de polițiști după ce a împușcat un rival din Iași, la finalul unei judecăți în stil țigănesc. La Stabor s-a tranșat soarta unui divorț între doi tineri.

O adevărată telenovelă petrecută în sânul comunității rrome din cartierul Păcureț, din Iași, s-a sfârșit cu scandal și focuri de armă. Un bărbat a fost împușcat, vineri dimineața, de Leonard Costache, un individ de 41 de ani.

De pe site-urile instanțelor, evz.ro a aflată că Leonard Costache a fost condamnat, în anul 2011, la cinci ani de închisoare pentru furt comis în 2009, în Iași, iar în 2016 a fost extrădat în Germania după ce a fost condamnat și dat în urmărire internațională de autoritățile din Berlin pentru pentru săvârşirea a 34 de infracţiuni de furt grav comis în bandă organizată.

Conflictul care a condus la execuția din cartierul ieșean a izbucnit în urmă cu ceva timp și a „ars” mocnit până vineri. Totul a plecat după cei doi tineri din familii înstărite de rromi, s-au cuplat și s-au căsătorit, transmite bzi.ro.
Dragostea dintre cei doi, însă, s-a „topit” repede iar cei doi tineri au hotărât să se despartă.

Pentru a ajunge la o înțelegere, cele două familii au ajuns la judecata țigănească. Ceea ce s-a stabilit acolo nu a fost chiar pe placul membrilor celor două familii, iar vineri dimineața s-au războit. Un bărbat în vârstă de 40 de ani pe nume Costică M. a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost împușcat.

Surse din cadrul anchetei au precizat că agresorul este Leonard Costache. Vineri dimineața, interlopul ar fi coborât dintr-un autoturism Mercedes, ar fi fluturat un pistol și l-ar fi împușcat pe unul dintre membrii familiei rivale. După ce a tras, Costache s-a făcut nevăzut. Polițiștii sunt pe urmele sale.

În acest caz, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) de la IPJ Iași au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor, iar sub coordonarea procurorului de caz.

„La Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului «Sfântul Spiridon» a ajuns un pacient de etnie romă. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, este victima unei agresiuni prin împușcare la nivelul hemitoracelui stâng posterior. Din punct de vedere clinic, acesta prezenta o plagă hemitorace stâng posterior de aproximativ 8 mm diametru. În urma examinării printr-o tomografie computerizată s-a constatat că acesta are un corp străin metalic în mediastin și are o fractură la coasta nouă. Pacientul a fost dirijat la secția de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași”, au precizat medicii, citați de bzi.ro.

În corpul victimei a fost găsit un proiectil de aproximativ 8 milimetri. Acest calibru este destul de des întâlnit la pistoalele de autoapărare. Pistoalele cu glonț pot fi folosite doar de o anumită categorie de persoane, iar Costache nu face parte din acea categorie, susțin oamenii legii.

Anchetatorii cred că arma folosită nu este deținută legal. Dacă se va stabili că Leonard Costache este vinovat, el va fi tras la răspundere pentru uz de armă fără drept și tentativă la omor.