Evenimentul Zilei > Actualitate > DOVADA că POLTERGEIST există. Un grup de profesori a TRĂIT PE VIU fenomenul (VIDEO)
DOVADA că POLTERGEIST există. Un grup de profesori a TRĂIT PE VIU fenomenul (VIDEO)

DOVADA că POLTERGEIST există. Un grup de profesori a TRĂIT PE VIU fenomenul (VIDEO)

Ploaia de pietre sau de noroi, ori aruncarea mobilei sunt câteva dintre manifestările specifice spiritelor furioase, care vor să se facă simţite cu orice preţ. Câţiva dascăli au avut ocazia să trăiască pe pielea lor un episod de poltergeist, iar momentul poate fi văzut de o lume întreagă pe Youtube.

Termenul de poltergeist vine din germană: poltern- a cioncăni, geist- spirit. Uneori, poate fi vorba de capacităţile psihokinezice ale unei persoane, care se răsfrâng asupra lucrurilor materiale din jur, dar cel mai adesea problemele apar atunci când un spirit maliţios se joacă cu minţile oamenilor. Cel mai adesea, episoadele de poltergeist încep şi se opresc brusc, sunt violente şi nu durează mai mult de câteva minute.
O excepţie este celebrul caz din Epworth, petrecut în 1716, când toţi membri familiei Wesley au auzit zgomote de sticlă spartă, gemete sau bufnituri. Coşmarul a ţinut mai bine de două luni de zile, timp în care a fost studiat îndeaproape de toţi oamenii de ştiinţă britanici, care n-au găsit însă nicio explicaţie valabilă.
Astăzi, activitatea de tip poltergeist s-a adaptat la noua tehnologie, cauzează interferenţe telefonice şi întrerupe curentul, iar mărturiile oamenilor sunt din ce în ce mai dese. Dovadă stă şi filmuleţul realizat de câţiva dascăli care s-au confruntat cu toanele unui spirit chiar în timp ce ţineau o şedinţă.
<iframe src="http://www.youtube.com/embed/6lzjafv-kHA" width="640" frameborder="0" height="360"></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: