„S-o ucidem pe iubita bunicului!”. O poveste sângeroasă în care dragostea, averea, drogurile și mafia se împletesc ca într-un film polițist

„S-o ucidem pe iubita bunicului!”. O poveste sângeroasă în care dragostea, averea, drogurile și mafia se împletesc ca într-un film polițist

Anul trecut, pe 22 noiembrie, provincia spaniolă Zaragosa a fost zguduită de o crimă

Anul trecut, pe 22 noiembrie, provincia spaniolă Zaragosa a fost zguduită de o crimă care semăna foarte tare cu un asasinat la comandă. Victima, Maria Marin, o româncă de numai 28 de ani a fost împușcată de aproape și nu a supraviețuit până la sosirea medicilor. Crima s-a săvârșit chiar în fața casei în care locuia. Opt luni mai tâziu, poliția aragoneză arestează 10 oameni care au fost implicați în asasinat. Faptele dezvăluie o poveste ruptă dintr-un fi lm cu mafi oți. Numai că este cât se poate de real.

 

Maria Marin era din Sibiu. Ea s-a stabilit în Spania, împreună cu familia, cu câțiva ani în urmă. Aici, Maria l-a cunoscut pe José N. T., de 72 de ani, poreclit El Mixtos, șeful familiei mafiote Altimasveres, de care s-a îndrăgostit fulgerător. Când s-a petrecut crima, cei doi erau împreună deja de câțiva ani buni și românca nici nu putea bănui ce urma să i se întâmple. Ginionul ei, El Mixtos era, și este, la răcoare

Ne puteți urmări și pe Google News

Droguri, arme, bănet

Clanul Altimasveres are o lungă tradiție în traficul cu droguri și cu arme, afaceri de pe urma căruia El Mixtos strânsese o avere considerabilă. El fusese căsătorit și femeia aceea i-a dăruit mai multe fete. Din nefericire, soția a murit, și José N. T. nu s-a mai recăsătorit niciodată. Dar, întâlnind-o pe Maria, El Mixtos era convins că și-a regăsit marea iubire. Fiicele, nepoții săi, acum mari și care aveau parte din afacerile familiei, nu au văzut această relație cu ochi buni. Iar când patriarhul clanului a început să risipească averea familei cu Maria, lucrurile au luat o întorsătură urâtă. Terenuri, apartamente și bijuterii începuseră să dispară cu rapiditate de sub ochii moștenitorilor lui El Mixtos. O sursă apropiată de poliția locală a declarat pentru presa spaniolă că, practic, întregul clan a complotat la uciderea Mariei, cea care mânca averea b ă trânului El Mixtos. Ilustrativ pentru afacerile clanului Altimasveres este motivul pentru care José N. T. a primit trei ani de închisoare și jumătate de pușcărie. Pe proprietatea lui s-a găsit o seră cu 1.684 de plante de marijuana, care cântăreau 320 de kilograme. Ca o sfidare a tribunalului, El Mixtos a declarat, la proces, că marijuana era pentru… consum propriu. Concluzie, bunicul era la mititica, urma să se facă dreptate. Iubita bunicului trebuia să moară.

Filmul asasinatului

Pe 22 noiembrie 2018, Maria se întorcea, cu mașina, spre casă. Ea fusese la cumpărături, în centrul comercial Puerto Venecia din Zaragoza, împreună cu sora sa Sorina, de 32 de ani. În fața casei sale, (nr 26, pe strada Torre Urzaiz, între localitățile Movera și Pastriz), în timp ce se pregătea să scoată pungile cu mâncare din portbagaj, a fost abordată de doi îndivizi cu cagule pe față. Unul din ei a împușcat-o din lateral. Sorina a fost cea care și-a găsit sora agonizând, pe caldarâm. Atacatorii au fugit printro gaură făcută în gardul de sârmă al proprietății, au intrat într-o mașină la volanul căreia se afla un al treilea individ și s-au făcut pierduți în noapte. La început, polițiștii au crezut că era vorba despre acțiunea unui clan rival vizavi de distribuția locală de droguri. După opt luni de telefoane interceptate, filaje și urmăriri, odată cu săltarea celor 10 suspecți s-a tras concluzia că aproape întrega familie a lui El Mixtos complotase la uciderea Mariei, iubita cea cheltuitoare a patriarhului familiei Altimasveres, ba unii dintre cei implicați se aflau chiar după gratii, dar și-au dat acceptul pentru crimă. Agenții care au examinat zona au găsit o mănușă de latex care purta urme de ADN ale unui anume Alvaras S, un lituanian. Pierderea mănușii a fost greșeala principală. Surse judiciare vorbesc și de niște presupuse urme de ADN găsite și sub unghiile Mariei, care, probabil, s-a luptat pentru viața ei.

Totul până la avere

Printre cei zece arestați se numără, deci, lituanianul Alvaras S., de 38 de ani. El este bănuit că ar fi omul care a apăsat pe trăgaci. Cei care l-ar fi însoțit în noaptea crimei ar putea fi Bogdan S., de origine română, și Karina N., din Ucraina. Alături de aceștia au mai fost arestați cuplul Juan E. și Nancy S din Barcelona, cunoscuți pentru trafic de droguri și port ilegal de armă de foc și Isus JM. Nepoții lui El Mixtos, care se crede că ar fi fost creierele din spatele atacului, sunt Alba T. și Felix T, dra și fratele lor de numai 17 ani, al cărui nume nu a fost făcut cunoscut. În fine, și prietena lui Felix T., Corina V., româncă și ea, a fost la rândul ei săltată pentru presupusa ei implicare. Din toți cei 10 arestași, șapte au legături directe cu familia Altimasveres.

Fostă sportivă de succes

Maria Marian este absolventă a liceului Onisifor Ghibu din Sibiu. Ea este o fostă campioană naţională de juniori la volei. Maria a jucat pentru echipa din oraşul său natal, CSS Sibiu. În urmă cu 14 ani, ea a câştigat titlul de campioană naţională de juniori. Între timp, Maria s-a mutat în Spania, în Torre de Urzaiz, o suburbie a oraşului Zaragoza, împreună cu familia sa. Sibianca nu avea antecedente penale, dar a fost trimisă în judecată la începutul anului 2015, în același proces în care partenerul ei José N. T. a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.Ea, însă, a fost declarată nevinovată.