S-a aflat! De ce femeile aleg doar anumiți bărbați. Ceilalți n-au nicio șansă!

S-a aflat! De ce femeile aleg doar anumiți bărbați. Ceilalți n-au nicio șansă!

Un studiu realizat de un grup de experți din Anglia a relevat o concluzie surprinzătoare: ne alegem partenerii în funcție de mirosul natural al corpului. Astfel, indiferent de sex, oamenii se simt mai atrași de persoanele cu o mireasmă cât mai apropiată de cea proprie, astfel că mitul conform căruia contrastele se atrag a primit o lovitură serioasă.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Newcastle, în frunte cu expertul în materie de evoluție a comportamentului Caroline Allen, a efectuat un studiu care ne ajută să înțelegem mai bine de ce ne alegem partenerii. Conform rezultatelor propuse de britanici, un element important este mirosul natural pe care corpul îl emană, informează Daily Mail.

Cum au ajuns ei la această concluzie? După ce au selectat 30 de cupluri din Scoția, aceștia au prelevat mostre de miros de la aceștia, cu amendamentul că într-una din zile subiecții puteau să folosească orice parfum doreau, în timp ce în a doua au avut dreptul să folosească doar deodorant. Ulterior, participanții au fost rugați să adulmece mirosul celorlalte mostre, care le-au fost oferite într-o ordine aleatorie, iar apoi să compare mirosurile respective între ele.

Rezultatele noastre sugerează o afinitate pentru partenerii cu mirosuri mai degrabă similare cu ale noastre decât cele care diferă”, a explicat Caroline Allen, cea care a condus studiul. „Studiul nostru indică o linie a preferințelor pe care am mai întâlnit-o și în situația trăsăturilor fizice, precum forma feței, anume că suntem atrași de cei cu care avem similitudini”, a completat aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Interesant este că rezultatele nu s-au coroborat și când a venit vorba de mostrele luate atunci când cuplurile folosiseră parfum, ceea ce, în opinia cercetătorilor, confirmă importanța mirosurilor naturale.