Părintele Alin Nica despre misiunea preoților de caritate în spitale și centre de îngrijire

Părintele Alin Nica despre misiunea preoților de caritate în spitale și centre de îngrijireParintele Nica-sursa foto-radioromaniacultural.ro
Părintele Alin Nica, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, a vorbit despre rolul important al acestora în sprijinul celor aflați în suferință, fie că este vorba de boli fizice sau sufletești. Într-un interviu acordat Radio România Cultural, părintele a explicat activitatea preoților de caritate, care se concentrează pe oferirea de ajutor spiritual în spitale, centre de îngrijire și parohii. Anul acesta, desemnat de Patriarhia Română ca Anul pastorației și îngrijirii bolnavilor, a fost un moment oportun pentru a sublinia provocările pe care le întâmpină preoții în abordarea unor cazuri sensibile, cum ar fi oncologia pediatrică, și importanța credinței în susținerea celor care trec prin suferință extremă.

Preoții de caritate sunt prezenți acolo unde există suferință

Părintele Alin Nica, coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, a explicat într-un interviu la Radio România Cultural că aceștia sunt prezenți acolo „unde este prezentă suferința, fie într-o formă fizică, fie într-o formă sufletească”.

Părintele a subliniat că, deși preoții acordă sprijin și în parohii, activitatea sa se concentrează pe „zona aceasta de pastorație”, în care preoții oferă ajutor celor aflați în suferință în spitale și centre de îngrijire.

„Preoții în general acordă sprijin, suport sufletesc celor care se află în suferință nu doar în spitale, ci și în parohii”, a spus Părintele Alin Nica.

Parintele Nica

Parintele Nica-sursa foto-.radioromaniacultural.ro

Preoții de caritate și provocările din zonele sensibile

Părintele Alin Nica a evidențiat, printre altele, dificultățile pe care le întâmpină preoții de caritate în abordarea suferinței pacienților copii, în special în zone precum oncologia pediatrică.

Acesta a subliniat că „e foarte greu să asiguri asistența religioasă fie copiilor, fie familiei copiilor care de la vârste foarte mici suferă de boli din acestea foarte, foarte grele”.

Preotul spune că „nevoie de o foarte mare delicatețe” pentru a oferi suport spiritual în astfel de momente și că prezența preoților în spitale arată că „Dumnezeu nu i-a uitat, nu uită pe nimeni și trimite slujitori pentru a aduce alinare”.

În fața suferinței, Hristos este alături de noi

Părintele Alin Nica a vorbit și despre modul în care credința ajută oamenii să facă față suferinței. „În suferință nu suntem singuri, ci suferința este dusă și purtată împreună cu Hristos”, a spus acesta, subliniind faptul că ajutorul divin este esențial pentru a depăși momentele grele.

Părintele a încurajat, de asemenea, o abordare a suferinței nu ca pe o întrebare de tipul „De ce mi s-a întâmplat mie?”, ci ca pe o întrebare mai profundă: „Ce trebuie să învăț eu și ce folos îmi aduce mie în perspectiva desăvârșirii și a mântuirii sufletului?”.

Ne puteți urmări și pe Google News