Naționala de rugby a României nu mai are acces pe Stadionul Arcul de Triumf

Naționala de rugby a României nu mai are acces pe Stadionul Arcul de TriumfSursa foto: Facebook

Noi probleme la Federația Română de Rugby. Din cauza datoriilor acumulate de aceasta, conducerea Complexului Sportiv Arcul de Triumf a luat măsuri ferme. Astfel, naționala de Rugby nu ar mai avea acces pe stadionul Arcul de Triumf.

Federația Română de Rugby are datorii mari

În următoarea lună, naționala de rugby a României avea programate trei meciuri test pe Arc. Echipa României urma să se dueleze cu Uruguay, Chile și Canada.

Federația condusă de Alin Petrache se confruntă cu noi probleme din cauza datoriilor. De partea cealaltă a baricadei se află cei care administrează Arcul de Triumf.

Notificare oficială

Pe fondul acestor plăți neachitate, cei care administrează stadionul au trimis o notificare oficială, arată Golazo.

Conform acesteia, Federația de Rugby a fost informată că nu va mai avea acces pe stadion, indiferent dacă ar fi vorba despre un meci sau organizarea unui cantonament în complex.

Decizia ar fi legată de datoriile de zeci de mii de euro, care nu au fost achitate de aproape un an. De curând, echipa României a bifat un stadiu la Arc, fiind programate și trei meciuri pentru luna noiembrie. Primul urma să aibă loc pe 9 noiembrie, iar celelalte pe 16 și 23 noiembrie.

Probleme pentru Federația Română de Rugby

Până la demolare, stadionul de la Arc s-a aflat în responsabilitatea FRR. Cel nou a fost ridicat în cadrul proiectului pentru organizarea Campionatului din 2020.

După această etapă, stadionul nu a mai ajuns sub administrația Federației. De altfel, acesta a fost folosit deseori de FCSB și Dinamo.

Mesajul celor care administrează stadionul

„Am întârziat cât s-a putut de mult această măsură, am căutat soluții, am încercat să suplinim aceste deficiențe majore, însă comportamentul neserios și lipsa de responsabilitate demonstrată de responsabilii din cadrul federației, care au ales să nu își onoreze obligațiile financiare, ne-au adus în punctul în care să nu mai avem altă soluție.

Este inacceptabil ca o federație sportivă să trimită sportivi în cantonamente fără a le asigura plata pentru cazare, masă și alte nevoi esențiale”, au arătat aceștia.

Alin Petrache

Alin Petrache. președintele FR Rugby Sursa foto: captura video

Totodată, reprezentanții stadionului de la Arc au subliniat că sportivilor li se cere performanță, în contextul în care aceștia nu beneficiază de sprijin financiar.

„De asemenea este o atitudinea dăunătoare și iresponsabilă să li se ceară sportivilor performanță în condițiile în care niciunul nu beneficiază de un suport financiar.

Aceste acțiuni pun în pericol integritatea sportului românesc, dar și stabilitatea financiară a altor societăți care colaborează cu Federația. Ne aflăm în această situație și în consecință ținem să precizăm că orice colaborare viitoare cu FRR se va desfășura exclusiv cu plata serviciilor prestate în avans”, mai arată sursa.

Astfel, administratorii vor muta disputa în instanță.

Revista presei