Atacurile Ucrainei au forțat Flota Mării Negre să mute navele de război din Sevastopol

Atacurile Ucrainei au forțat Flota Mării Negre să mute navele de război din SevastopolNavă Flota Mării Negre / Sursa foto: Wikipedia

Flota Mării Negre a Rusiei a fost nevoită să mute multe nave de război din baza navală de la Sevastopol, situată pe peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, din cauza atacurilor Ucrainei, a declarat duminică un oficial din Rusia.

Flota rusă forțată să se mute din zona Sevastopolului

Remarcile lui Dmitry Rogozin, un senator instalat de Rusia pentru regiunea Zaporojie, controlată de Rusia, și fost șef al agenției spațiale a Rusiei, reprezintă prima confirmare oficială rusă că flota a fost nevoită să se mute din Sevastopol.

Ucraina a declarat în repetate rânduri că atacurile sale asupra navelor de război rusești din Marea Neagră au forțat Moscova să mute navele la Novorossiisk, conform Reuters.

Rusia trebuie să fie mai atentă la sistemul de drone

Rogozin a declarat că Rusia trebuie să devină mai atentă în privința dezvoltării dronelor, organizării unităților sale de drone militare și dezvoltării războiului electronic și a sistemelor de poziționare prin satelit.

„O revoluție tehnico-militară are loc chiar sub ochii noștri”, a spus Rogozin despre dezvoltarea dronelor și a războiului electronic, adăugând că ritmul inovației schimba situația de pe front în fiecare lună.

Submarin Flota Mării Negre

Submarin Flota Mării Negre / Sursa foto: Wikipedia

Flota Mării Negre este un exemplu ilustrativ,” a adăugat Rogozin. El a mai spus: „a fost nevoită să-și schimbe, practic, locul de adnocare din cauza faptului că navele noastre mari au devenit doar niște ținte mari pentru bărcile inamice fără echipaj.”

Dronele ar putea fi mai importante decât războiul electronic

El a spus că sistemele de ghidare prin satelit ar putea depăși războiul electronic și sunt de o importanță deosebită pentru a permite o țintire precisă.

„Rusia a fost în urmă în ceea ce privește tehnologia dronelor, la începutul războiului din 2022, și deși între timp a făcut progrese semnificative, trebuia să se miște mai repede, în special în ceea ce privește concentrarea cheltuielilor pentru arme și crearea de regimente speciale de drone”, a spus Rogozin.

Revista presei