Sărbătoare transformată în tragedie. Șapte morți după ce un ponton s-a prăbușit în ocean

Sărbătoare transformată în tragedie. Șapte morți după ce un ponton s-a prăbușit în oceanPontonul din Sapelo. Sursa foto: x.com

O tragedie fără margini s-a petrecut pe o insulă din largul statului Gergia, Statele Unite. Un ponton pe care se aflau 20 de persoane a cedat și s-a prăbușit în ocean.

Insula Sapelo a fost, ieri, martora unui incident groaznic. Mai mult de 20 de persoane au căzut în apele oceanului după pontonul pe care se alfau a cedat și s-a prăbușit. Oamenii așteptau liniștiți venirea feribotului, pentru a se întoarce acasă.

Participaseră la o sărbătoare

Ei participaseră pe micuța insulă la o sărbătoarea Gullah-Geechee, o comunitate de descendenți de sclavi negri.

Inițial, autoritățile au spus că o barcă ar fi lovit pontonul, dar ulterior această informație a fost dezmințită. Cel puțin șapte persoane au murit înecate, dar altele sunt date dispărute.

Șase persoane au fost grav rănite și două au fost transportate cu o ambulanță la spital.

Echipele de salvatori au intervenit cu bărci echipate cu sonare și elicoptere cu scanare laterală pentru misiuni de căutare și salvare.

Pontonul din Sapelo

Pontonul din Sapelo. Sursa foto: x.com

Joe Biden, alături de victime

Președintele Joe Biden s-a arătat impresionat de drama din insula Sapelo. „Jill și cu mine îi plângem pe cei care și-au pierdut viața și ne rugăm pentru răniți și pentru oricine este încă dispărut. De asemenea, suntem recunoscători primilor care au intervenit la fața locului”, a spus el.

Societatea Culturală și de Revitalizare a Insulei Sapelo, care găzduiește Festivalul anual al Zilei Culturale a insulei, a trimis un comunicat în care deplângea prăbușirea pontonului.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt la cei care au fost răniți”, a transmis Societatea.  „Comunitatea din Insula Sapelo este recunoscătoare pentru revărsarea de dragoste și sprijin și vă cerem să vă alăturați în rugăciune pentru familiile celor care au fost afectați de această tragedie.”

Aflată în largul statului Georgia, insula Sapelo este accesibilă doar cu barca. Ea găzduiește aproximativ 70 de rezidenți cu normă întreagă. Cei mai mulți dintre ei provin din sclavi care lucrau pe plantațiile albilor.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei