Întoarcerea Regelui - ultimul roman al unei trilogii legendare

Întoarcerea Regelui  - ultimul roman al unei trilogii legendare

Întoarcerea Regelui - ultimul roman al unei trilogii legendare. Cu toții am fost fascinați de abordarea cinematografică a seriei de filme „Stăpânul inelelor”. Și mai fascinante sunt romanele trilogiei semnate J.R.R.Tolkien.

Întoarcerea Regelui - omul din spatele legendei

Întoarcerea Regelui este cel de al treilea roman al trilogiei Stăpânul Inelelor. A fost opera scriitorului J.R.R Tolkien. Scriitorul a văzut lumina zilei la 3 ianuarie 1892, în Bloemfontein, azi în Africa de Sud, atunci în Imperiul Britanic. Scriitorul, evident, a realizat această legendară trilogie pe fondul situației internaționale critice precum Războiul Rece.

A fost profesor de limbă anglo-saxonă la Oxford timp de două decenii, din 1925 până în 1945. Romano-catolic devotat într-o Anglie de confesiune reformată, anglicană, Tolkien a fost pasionat de mituri și legende. A continuat cariera universitară după război, ca profesor de limba și literatura enlgeză până în anul 1959.

J.R.R. Tolkien a scris mai multe romane și povestiri. multe dintre ele au fost publicate  de către cel de-al treilea fiu al său, Christopher Tolkien. J.R.R. Tolkien s-a stins din viață la 2 septembrie 1973, la Bornemouth, Anglia, în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Întoarcerea Regelui - apariție spectaculoasă acum 69 de ani

Trilogia Stăpânul Inelelor care a fascinat milioane de cititori a apărut fulminant. Frăția Inelului și Cele Două Turnuri au apărut în același an, 1954, acum șapte decenii. Întoarcerea Regelului a apărut pe 20 octombrie 1955. Al treilea și ultimul roman al seriei transmite un mesaj de speranță.

Inelul care cauzase atâtea necazuri, atâtea pasiuni și dorințe de putere va ajunge să fie distrus, evident, în vulcanul unde fusese creat. Distrugerea pentru totdeauna a Regatului lui Sauron ne duce cu gândul că, la un moment dat, Războiul Rece se va sfârși cu înfrângerea rivalilor din Blocul de Est, URSS.

Eroul principal, Frodo își va găsi liniștea și pacea interioară, călătorind, traversând țări, întinderi mari de apă, ajungând în cele din urmă pe Tărâmul Nemuririi. În limba română, romanul Întoarcerea Regelui a apărut în 2001, la Editura Rao în traducerea Irinei Horea.

Abordarea cinematografică de excepție

Trilogia din care face parte și Întoarcerea Regelui a fost ecranizată, reprezentând un uriaș succes cinematografic. Frăția Inelului a apărut în 2001, Cele Două Turnuri în 2002 și Întoarcerea Regelui a fost ecranizat în 2003. Regia i-a aparținut lui Peter Jackson iar producția a costat peste 280 milioane dolari americani.

Ne puteți urmări și pe Google News
Revista presei