Temperaturile se mențin scăzute în Republica Moldova, cerul va fi parțial înnorat

Temperaturile se mențin scăzute în Republica Moldova, cerul va fi parțial înnoratVremea. Sursa foto: Pixabay

Coordonatele meteo nu se schimbă foarte mult, azi, 20 octombrie, în Republica Moldova, față de ziua precedentă. Temperaturile rămân la valori ușor mai scăzute decât cele specifice pentru această perioadă a anului, după cum au anunțat meteorologii. Maximele zilei ajung la 9 - 10 grade Celsius, în scădere față de cele de sâmbătă. Dar minima va ajunge la 0 grade, așa că va fi o noapte friguroasă în toată țara.

Temperaturi destul de scăzute în Republica Moldova

Nu există șanse de apariția a ploilor, cerul va fi parțial senin, cu excepția centrului țării, acolo unde Soarele va străluci pe tot parcursul zilei. Vor fi valori de 9 grade Celsius la Ștefan-Vodă și câte 10 grade la Chișinău, Briceni, Rîbnița, Cahul și la Bălți.

Săptămâna va începe cu vreme foarte frumoasă în toată țara. Temperaturile vor fi în creștere și vor ajunge la 13 - 14 grade Celsius, cerul va fi senin toată ziua în toate regiunile.

Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursă foto: Freepik

În România, duminică, va fi vreme frumoasă în toată țara, chiar dacă temperaturile rămân scăzute. Frigul se va simți mai intens dimineața și seara, după cum au informat meteorologii.

Frig pătrunzător în România, dimineața și seara

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Vor exista ușoare intensificări în partea de sud a Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între valorile de 11 și 18 grade Celsius. În timp ce cele minime vor fi cuprinse între -7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 8 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse sunt șanse să se formeze ceață, au mai anunțat cei de la ANM.

În București, azi, se va încălzi ușor, vremea va fi senină și plăcută. Cerul nu va fi acoperit de nor, iar vântul va sufla fără intensitate, slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17 spre 18 grade Celsius, iar cea minimă va coborî până lka valorile de 2...5 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață, au mai transmis specialiștii.

Revista presei