Prognoza meteo, 19 octombrie. Temperaturi sub valorile normale. Unde va fi cel mai frig

Prognoza meteo, 19 octombrie. Temperaturi sub valorile normale. Unde va fi cel mai frigPrognoza meteo. Sursa foto. Pixabay

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru sâmbătă, 19 octombrie. Meteorologii anunță o zi cu temperaturi mult mai scăzute pentru această dată.

Prognoza meteo, 19 octombrie. Unde va fi cel mai frig

Cu excepția regiunilor vestice şi nord-vestice, unde valorile termice, în special cele diurne, vor fi sub normalul climatologic al perioadei. Așadar, sâmbătă vor avea parte de o vreme rece în majoritatea zonelor țării.

Și chiar dacă va fi un cer însorit aproape toată ziua, temperaturile vor fi mai scăzute fașă de ziua precedentă. De asemenea, vor și unele înnorări în Muntenia, Dobrogea, Moldova și Transilvania.

Maximele vor fi cuprinse între 8-18 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi  între -2- 9 grade Celsius. Temperaturile cele mai scăzute vor fi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali. Aici se vor înregistra până la -7 grade Celsius.

Natură, Copac, Zori, Peisaj, SoarePrognoza meteo, 19 octombrie. Unde va fi cel mai frig. Sursa foto: Pixabay

Cod galben de vijelii în  județul Caraș-Severin

Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări ușoare în a doua parte a zilei. Un alt aspect important cu privire la vreme, meteorologii au emis cod galben de vijelii pentru județul Caraș-Severin. Aici rafalele vor atinge 70 de km/h.

De asemenea, vântul va sufla puternic și în sudul Banatului unde vor fi rafale de  de 50-60 km/h, iar pe litoral, viteza vântului va fi între 40-50 km/h. Meteorologii atenționează că pe arii restrânse, dimineaţa şi seara va fi ceaţă densă.

Cer, Nori, Apus De Soare, PeisajPrognoza meteo, 19 octombrie. Unde va fi cel mai frig. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo pentru București și la munte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza și pentru București. Aici, vremea o să fie mult mai rece față de valorile normale ale perioadei. Maximele vor atinge 14 grade Celsius, iar minima va fi de 1 grad. Asta înseamnă că bucureștenii vor avea parte de o noapte și dimineață răcoroasă cu șanse de precipitații reduse. Vântul va sufla slab până la moderat pe tot parcursul zilei, iar cerul va fi mai mult senin.

La munte, vremea va fi mai rece față de normalul acestei perioade, mai ales dimineaţa şi mai ales noaptea. Cerul, de asemenea, va fi mai senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări la rafală în masivele sud-vestice, informează ANM.

Revista presei